Fevzi Gandur yatırımlarında "Çevre" en öne çıktı

Fevzi Gandur yatırımlarında "Çevre" en öne çıktı

Filosunun tamamını Euro6 araçlara çeviren ve İzmir’deki soğuk hava deposunu güneş enerjisiyle soğutan şirket, şimdi de atık toplama ve geri dönüşüm projesi başlatıyor.

71 yıllık tecrübesiyle tüm taşıma modlarında çözümler sunan Fevzi Gandur Logistics, çevreci yaklaşımını yeni yatırımlarına da yansıtıyor.

Gerçekleştirdikleri yatırımlarda da sürdürülebilir ve yenilenebilir olmaya önem verdiklerini belirten Fevzi Gandur Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Dündar, geçtiğimiz aylarda hizmete aldıkları İzmir’deki Isı Kontrollü Lojistik Merkezi yatırımından söz etti. “Bu tesisimizde yer alan soğuk hava depomuz, çatısında bulunan güneş panelleriyle soğutuluyor. Ege’nin güneşini soğutmak için kullanıyoruz.” diyen Dündar, bu sayede tüm gıdaları hem sağlıklı hem de çevreye duyarlı bir şekilde koruyabildiklerini vurguladı.

fahri-dundar-fgl.jpgFilonun Tamamı Euro6’ya Geçiyor

Karayolu taşımacılığında kullanılan araçların neden olduğu karbon salınımına dikkat çeken Dündar, filolarında yer alan araçların Euro6’ya geçmeye başladığını dile getirerek bu sayede emisyon değerlerini en düşük seviyede tutabildiklerini aktardı. Bu araçlarda bulunan motorların aynı zamanda daha az ses yaydığını söyleyen Dündar, geçtikleri güzergahlardaki ses kirliliğinin de azaldığını belirtti.

Çevresel Atık Bilincini Arttıracak

Dünya Engelsiz Yaşam Derneği (DEYADER) ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nin başlattığı atık toplama ve geri dönüşüm konulu projeye destek vermeye hazırlanan şirket,bu kapsamda öncelikle Türkiye genelindeki Fevzi Gandur Logistics ofislerinde yer alan atıkları ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandıracak.

Çevreye karşı saygılı olmayı bir şirket kültürü haline getirdiklerini ifade eden Fahri Dündar, “Bu projeye destek olarak hem atıkların çevreye verdiği zararın azaltılmasına yardımcı olmayı, hem de çalışanlarımızın temiz çevre bilinciyle hareket etmelerini amaçlıyoruz” sözlerini kullandı.

fevzi-gandur-izmir-depo.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.