FEM’in frigolarını Renault çekecek

FEM’in frigolarını Renault çekecek

Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun tavuk ve yumurtalarını Renault Trucks Premium 460 Optidriver Euro 5 araçlar taşıyacak. 2010 yılında alımını yaptığı...

Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun tavuk ve yumurtalarını Renault Trucks Premium 460 Optidriver Euro 5 araçlar taşıyacak. 2010 yılında alımını yaptığı 25 Renault Premium çekiciden oldukça memnun kalan FEM Lojistik, bu yıl da tercihini Renault’tan yana kullandı. Başta Keskinoğlu olmak üzere 155 gıda firmasına komple lojistik hizmeti sunan FEM Lojistik, 2011 yılı içinde yapacağı 16 milyon TL’lik yatırımla öz mal TIR filosunu 100 araca çıkarmak arzusunda.

Renault Trucks Premium araçların teslimatı Karsan fabrikalarında Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Keskinoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Keskinoğlu, Fem Lojistik Operasyon Müdürü Mücahid Keskin,  Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, Karsan Endüstriyel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldırım ve firmaların üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Düzenlenen teslimat töreni ve basın toplantısında konuşan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Keskinoğlu, “2010 yılında alımını gerçekleştirdiğimiz 25 adet Renault Premium çekicilerin yakıt tüketimindeki avantajı , satış sonrası servis desteği ve Keskinoğlu Grubu olarak çevreye olan duyarlılığımızla örtüşen düşük karbon emisyon tüketimli Euro 5 Motor seçeneklerinden dolayı 2011 yılında yapacağımız çekici yatırımında tercihimizi Renault Premium 460 Optidriver+ araçlardan yana kullandık. Anlaşmasını yaptığımız 40 adet Renault Premium 460 çekici vasıtası ile müşterilerimize en iyi hizmeti sunmayı amaçlarken günümüz koşullarında en büyük gider kalemi olan akaryakıt sarfiyatını da  en aza indirmeyi amaçladık. Aynı zamanda tercih ettiğimiz Renault Premium 460 araçlarda bulunan robotize şanzıman donanımından dolayı kullanıcı faktörünü en aza indirgeyip yakıt tüketiminde standardı sağlamaktayız ayrıca infomax sistemi sayesinde ise her sefer dönüşünde şoförün ve aracın performansını ölçerek filomuzu daha düzgün yönetebilmekteyiz”dedi.

“Fabrikada çalışanlar muhtemelen Keskinoğlu ürünleri yiyor”

Renault Trucks çekicileri, verimlilik ve sürdürülebilirlik ilkesine uygun olduğu için de tercih ettiklerini sözlerine ekleyen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Keskinoğlu, “Yeşil standartlara uygun araç üretiyorlar. Son 40 aracı Euro 5 tercih ettik. Renault araçlar yolda kalmıyor. 100 özmal TIR’a çıkmaya karar verdik. Büyüme arzusundayız. Gıda sektöründe kutu bazlı dağıtım yapıyoruz ve bu iş üzerinde odaklanacağız. TIR’ları almamızda ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi fabrika gezisinden sonra daha iyi fark ettik. İçerde çalışan kardeşlerim muhtemelen Keskinoğlu piliç ve yumurtası yiyerek üretim yapıyor. Ben de bu yüzden daha sağlıklı araçlar imal edeceklerini düşünüyorum” sözleriyle kendi ürünlerinin de kalitesine atıfta bulundu.

Karsan’da üretim, Avrupa kalitesinin bile üzerinde

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, bir Fransız vatandaşı olmasına karşın, Türkiye’deki Karsan fabrikasında yapılan üretimde Avrupa kalitesinin bile üzerine çıkıldığı görüşünde ısrarlı. Bursa’daki üretimin Avrupa’daki en üst seviyede üretimi yansıttığının altını bir kez daha çizen Pollien, “Bu nedenle Karsan yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Keskinoğlu’nun da bizi tercih etmesinde bu kaliteli üretimin rolü büyük. Daha önce filoda başka araçları vardı. Bir araç gönderip test etmelerini istedik. Uzun yıllar aynı markayı kullanan bir firmayı yeni markaya yönlendirmek zordur. İlk filo bağlantısını geçtiğimiz yıl 25 adet verdiğimiz Euro 5 araçlarla yaptık. Yakıt tüketimi konusundaki iddiamız da bu bir yıl içinde FEM Lojistik’in yine bizi seçmesini sağladı. Keskinoğlu, referans olabilecek bir filo. Araçları çok yoğun kullanıyorlar. Her araç ayda 15-18 bin km kat ediyor. Premiumlar da özellikle yakıt tüketimi konusunda bu kullanım için ideal. Tüm bunlar üst üste konunca, 40 adetlik bir talep daha getirdi. Bugün de 15’ini teslim ettik” diye konuştu.

Yerli ürün avantajlı

Yerli ürünün öne çıkan iki temel avantajı olduğunu ifade eden Pollien, birincisini müşterilerde oluşan güven, ikincisini ise yabancı markanın o ülkede kalıcı bir üretime soyunduğunun göstergesi olması şeklinde açıkladı. Üretim kaynaklarına yakınlık nedeniyle teslimat sürelerinin de kısaldığını belirten Pollien, geleceğe dönük olarak da ikinci el pazarının pazarının yükselme hızını gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan araç temini sıkıntısının bu yıl yaşanmayacağını söyleyen Pollien, “Karsan’ın yıllık üretimi 2.200 adet ama, bu sayı Karsan kapasitesinin sınırı değil” sözleriyle de muhtemel bir talep artışına da hazır oldukları mesajını verdi.

Türkiye, Avrupa kamyon pazarında ilk 3’e girer

İlk çeyrekte pazarın çok ciddi oranlarda büyüdüğünün altını çizen Renault Truck Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, “16 bin ton üzeri kamyon pazarı ilk çeyrekte 10 bin adedin üzerine çıktı. Bu, aslında mevsimsel olarak da çok yukarda bir rakam. Pazarın seyri 40 binleri görebileceğimizi gösteriyor. Böylece Türk kamyon pazarı, en kötü ihtimalle Avrupa’nın 3. büyüğü olacak. Belki ikinci bile olabilir.  Büyüme döneminin başlangıcındayız. Trendin hep yukarı gideceğini düşünüyoruz. Kamyon pazarı, ekonomiye de bağlı, tahminler de Türkiye ekonomisinin büyümeyi sürdüreceğini gösteriyor. Yani, 2011 yılı beklentilerimiz olumlu” açıklamasını yaptı.

Renault Trucks ile entegrasyon içinde üretiyoruz

Karsan Endüstriyel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldırımise fabrikalarında yapılan törende yaptığı konuşmada “Temmuz 2007 yılında Renault Trucks ile başlattığımız uzun vadeli anlaşmamız gereği Mart 2009 yılından bu yana Bursa Akçalar fabrikasında Renault Trucks’a özel tahsis edilen üretim hatlarında üretimimizi sürdürüyoruz. Bu işbirliği çerçevesinde fabrikamız Renault Trucks ile endüstriyel faaliyetlerde tam bir entegrasyon içinde ve Renault Trucks standartları dahilinde üretim yapmaktadır. Bugün burada teslimatını yaptığımız Renault Trucks Premium’ların ilk partisinin Karsan tesislerinde üstün kalite standartlarıyla titizlik ile üretilmesinin gururunu yaşıyorum” dedi.

ARAÇ ÖZELLİKLERİ

Premium 460.19t 4x2 Çekici

  • Euro5
  • Optidriver At 2412d şanzıman
  • Optibrake motor freni
  • Ayarlanabilir yan ve üst rüzgarlık
  • Cruise Control sistemi
  • Çift yakıt deposu (490l + 405l)
  • Klima
  • Beyaz renk
  • Uzaktan kumandalı radyo-Cd
  • Elektrikli tavan havalandırma

Selçuk ONUR – BURSA/LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.