Farba,Porsche ve Mercedes'le anlaştı

Farba,Porsche ve Mercedes'le anlaştı

 Almanların 76 yıllık otomotiv yan sanayi şirketi Odelo'yu satın alan Bayraktarlar grubu, önümüzdeki yıllarda yollara çıkacak dünyanın en önemli...

 

Almanların 76 yıllık otomotiv yan sanayi şirketi Odelo'yu satın alan Bayraktarlar grubu, önümüzdeki yıllarda yollara çıkacak dünyanın en önemli markalarının en son modellerine stratejik geliştirici olmaya başladı. Odelo'yu satın alma operasyonuyla süper spor ve lüks araç markaların ana tedarikçileri arasına giren Bayraktar Grubu'nun bir şirketi olan Farba, üç büyük operasyona daha imza attı.

Alman otomotiv far ve spotları pazarının yüzde 20'sine hakim olan Odelo, 2014 yılında yollara çıkacak yeni nesil Porsche ile Mercedes C Serisi'nin arka aydınlatmasını kapsayan ihaleyi kazandı. Ayrıca Bmw'nin önümüzdeki yıllarda pazara çıkaracağı yeni elektrikli aracının da led farlarını üretmek için anlaşma imzalayan Bayraktarlar Grubu, yatırım için de düğmeye bastı.

YATIRIM 33. 5 MİLYON $

Farba'ya Bursa yetmedi, 27. 5 milyon dolara Gebze'de iki tesis daha açıyor. Farba, bu yıl sonunda Gebze'de Bursa'daki üretimin devamı niteliğinde yeni bir tesis açmak için 12. 5 milyon euronun üzerinde bir yatırıma başladı. Bu yatırımın yanı sıra grup, 15 milyon euroya da elektronik aksam fabrikası kurmak için start verdi. Bu fabrikanın devreye gireceği tarih ise 2013 yılı olarak planlandı.

2014 model Mercedes C'nin farları da Türkiye'den gidecek

Bayraktarlar Grubu Başkan Vekili Ahmet Bayraktar, şunları söyledi: "Odelo, Mercedes'e Almanya'daki fabrikalarında far üretiyordu. Şirket bize geçince Mercedes'in önümüzdeki yıllarda yollara çıkarmak için geliştirdiği yeni C Serisi için stop farları Türkiye'de üretmemize onay verdi. Yılda 220 bin C serisi araca arka stop lambası üreteceğiz, bunu da Bursa'daki tesislerde yapacağız. Mercedes'i ikna etmek için Bursa tesisimize her açıdan onaylarını aldık. Bmw, Porsche ve VW Grup markalarının da birçok yeni araç projesinde stop ve sinyalleri biz üreteceğiz."

Volkswagen UP'ın farları da Farba'dan

AUDİ, Volkswagen, Seat ve Skoda markaları için üretilecek Up modeli, önmüzdeki eylül ayında Frankfurt Motor Show'da tanıtılacak. Yılda 500 bin adet üretilecek Up ve kardeşleri için 285 bin takım far ve stop grubunu Türk şirketi Farba, Türkiye'den karşılayacak.

Lüks dünyasına açıldı

FARBA ile pek çok otomotiv üreticisine üretim yapan Bayraktarlar Grubu, bu yılın mart ayında Alman far üreticisi Odelo'yu bünyesine kattı. Satın alma sürecinde Odelo'nun önemli müşterileri Farba'ya onay verdi. Operasyon ile yıllık 68 milyon Euro cirolu Farba, 163 milyon Euro cirolu Odelo'yu 5 tesis, 1. 400 işçisiyle satın aldı. İlk yıl yönetim kademelerine dokunulmayan Odelo, Mercedes, Bmw, Rolls Royce, Maybach gibi tüm lüks markalara yolunu gösteriyor. Grubun 5 yıl sonraki hedefi 500 milyon Euro ciroyu yakalamak.

Çin'e üretime gidiyor

ÇİN'in kuzey bölgesinde de yeni bir tesis kurmak için çalışma başlattıklarını da açıklayan Ahmet Bayraktar, en geç 3 yıl içinde Çin'e gireceklerini açıkladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.