Facebook ve Google, servis araçları için Türkiye’yi seçti

Facebook ve Google, servis araçları için Türkiye’yi seçti

Sabancı Holding, 2014 yılında 500 milyon liralık sanayi yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Temsa’nın bu yıl ABD pazarına 60 milyon dolarlık ihracat hedeflediğini...

Sabancı Holding, 2014 yılında 500 milyon liralık sanayi yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Temsa’nın bu yıl ABD pazarına 60 milyon dolarlık ihracat hedeflediğini kaydeden Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, Facebook ve Google’a otobüs sattıklarını söyledi.

Sabancı Holding, 2014 yılı sanayi sektörü hedeflerini açıkladı. Sabancı Holding Sanayi Grubu’nun 2013 yılı cirosunun 5,5 milyar lirayı aşmasının beklendiğini, 2014’te ise 6,5 milyar liranın üzerinde ciro hedeflediğini belirten Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun,  2013’te yaklaşık 200 milyon liralık yatırım yapan Sanayi Grubu’nun 2014 yılı için 500 milyon liralık yatırım planladığını kaydetti. Sanayi grubunun satışlarının yüzde 50’ye yakınını yurtdışının oluşturduğunu dile getiren Pekarun, bütün grup şirketlerinde kurumsal girişimcilik üzerinde durduklarını ve hedef pazarını büyüterek yeni işlere girebileceklerini söyledi. Grubun iştiraklerinden olan Temsa Otobüs’ün ise geçen yıl 9 ürün lansmanı yaptığını anlatan Pekarun, bu yeni ürünlerinin birinin kendilerine yeni bir pazar açtığını ifade etti. Pekarun, bu sayede Amerika’da 4-5 sene önce sıfır olan cirolarının şu anda yüzde 20’sini Amerika’dan yaptıklarını dile getirdi. Toplam 412 adet Temsa otobüsünün ABD yollarında bulunduğunu ve burada yüzde 7 pazar payı elde ettiklerini aktaran Pekarun, “Facebook ve Google’ın çalışanlarının servisi Temsa otobüsleriyle yapılıyor. Amerika’da pazar payımız her geçen gün artıyor. 2014’te de ABD pazarına 60 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz.” dedi.

Grup şirketlerinden Brisa’nın ise İzmit’teki tesisinde geçen yılın sonunda Aksaray’da 300 milyon dolarlık ikinci fabrika yatırımını duyurduğunu anlatan Pekarun, 2018’den önce fabrikayı hayata geçireceklerini ifade etti. Kordsa Global’in ise Endonezya’da bu yılın sonunda açılacak polyester iplik ve kord bezi yatırımı bulunduğunu dile getiren Pekarun, bu şirketin İzmit’teki tesislerinde yeni bir genişleme yatırımı yaptıklarını kaydetti. Pekarun, “Biz orta ve uzun vadeli dinamiklere bakarak yatırım yapıyoruz. Avrupa’nın geri gelmesinin her şirketimize olumlu etkisi olacaktır. Bu dönemde reel olarak rekabetçiliğimizi artırdık hem de kur olarak da son dönemde ihracatçılar için olumlu bir dönem söz konusu. Bu bize güven veriyor ve yatırıma teşvik ediyor.” ifadelerini kullandı.

ZAMAN

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.