"Evet, kaçak geçiyoruz ama mecburuz"

"Evet, kaçak geçiyoruz ama mecburuz"

Otobüscüler, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullandığımızda yol 70 kilometre uzuyor. Otoban ve köprü ücretleri de eklenince maliyetimiz katlanıyor. Ayrıca geçmişte FSM’yi kullanırken tek yön ücreti ödüyorduk. Şimdi ise iki yönde de ücret ödüyoruz" diyor.

YAVUZ Sultan Selim Köprüsü’nün (YSS) devreye girmesi sonrasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü otobüs ve kamyon gibi büyük araçların kullanımına kapanmıştı. Ancak Hürriyet, kamyon ve otobüs gibi büyük araçların kaçak olarak 15 Temuz Şehitler Köprüsü’nden geçtiğini gündeme taşıdı. Haberin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na yakın kaynaklar konunun incelendiğini, kaçak geçişlere karşı denetimlerin devam edeceğini ifade etti.

‘Kaçak geçiyoruz ama mağduruz’

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan ise otobüsçüler olarak zor durumda olduklarını söyledi. Bazı firmalarda çalışan şoförlerin yasak olduğunu bildikleri halde 15 Temumuz Şehitler Köprüsü’nü kullandığını dile getiren Özcan, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullandığımızda yol 70 kilometre uzuyor. Otoban ve köprü ücretleri de eklenince maliyetimiz katlanıyor. Ayrıca geçmişte FSM’yi kullanırken tek yön ücreti ödüyorduk. Şimdi ise iki yönde de ücret ödüyoruz. Mazot zamları da bizi olumsuz etkiliyor. YSS’den geçiş zorunluluğu sebebiyle Bursa, İzmit, Sakarya ve Yalova yolcularımızı da kaybettik. Elimiz kolumuz bağlandı” dedi.

HÜRRİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.