Etihad ve Airberlın ortaklıklarını büyütüyor

Etihad ve Airberlın ortaklıklarını büyütüyor

Birleşik Arap Emirlikleri’in (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları ve airberlin iki sene önce başlayan ortaklıklarını büyütüyor. Airberlin...

Etihad ve Airberlın ortaklıklarını büyütüyorBirleşik Arap Emirlikleri’in (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları ve airberlin iki sene önce başlayan ortaklıklarını büyütüyor. Airberlin ve Etihad Havayolları, yeni planlarını anlattıkları basın toplantısında, iki şirketin logosunu da taşıyan ortak tasarımla boyanan Airbus A320 uçağını tanıttı. Berlin’de düzenlenen toplantıda Etihad Havayolları CEO’su James Hogan ve airberlin CEO’su Wolfgang Prock-Schauer ortaklığın gelişmesinin seyahat edenlere sağlayacağı faydaları ve geçen iki yılda kat edilen yolu anlattı.

Ortak uçuş ağı genişliyor

Etihad Havayolları CEO’su Hogan: “Ortaklığımız başladığından bu yana yolumuza güçlenerek devam ediyoruz. Ortak uçuşlarımız sayesinde iki yılda dünya çapında 900 bine yakın konuk taşıdık. Bu süre içerisinde airberlin’in iş stratejisi büyük bir gelişme kaydetti ve biz de Etihad Havayolları olarak her zaman tam destek sağladık. Airberlin’in karlılıkta doğru yolda olduğuna inancımız tam” şeklinde konuştu.

Bugünün havacılık sektöründe ortaklıkların kaçınılmaz olduğunu söyleyen Prock-Schauer ise Etihad Havayolları ile gerçekleştirilen işbirliğinin her iki tarafa olduğu kadar seyahat edenlere de faydalı olduğunu belirterek: “İşbirliğimizin giderek artan başarılı sonuçlar elde etmesi doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

İki şirket 2014 yılında ortak satış operasyonlarının ve ortak uçuş anlaşmalarının sayısını artıracak. Hali hazırda 84 ülkede 228 noktaya ortak uçuş gerçekleştiren iki şirket, dünya çapında çok daha fazla konuğa ulaşacak.

Airberlin ve  Etihad Havayolları, Almanya’daki güzergahlar ve Abu Dabi arasında haftada 42 sefer gerçekleştiriyor. Bu sayı Şubat ayında Münih’e günde iki sefer düzenlenmeye başlanmasıyla 49’a yükselecek.  Halihazırda 33 Etihad Havayolları güzergahında Airberlin ve 66 Airberlin güzergahında da Etihad Havayolları uçuş kodu kullanılıyor. Yeni ortak uçuş anlaşmalarıyla beraber Airberlin konuklarına, Etihad Havayolları aktarmasıyla Hindistan, Avustralya ve Güney Kore’ye ulaşım olanağı sağlanacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.