EPDK petrol raporunu açıklıyor

EPDK petrol raporunu açıklıyor

Türkiye akaryakıt piyasasında 2010 yılında yaşanan büyük ölçekli bayi el değiştirmelerinin sektördeki dağıtım şirketlerinin pazar paylarını nasıl...

Türkiye akaryakıt piyasasında 2010 yılında yaşanan büyük ölçekli bayi el değiştirmelerinin sektördeki dağıtım şirketlerinin pazar paylarını nasıl etkilediğini içeren ve sektör tarafından merakla beklenen sonuçlar Perşembe günü İstanbul'da açıklanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan ''2010 Petrol Piyasası Raporu'' 7-10 Nisan tarihlerinde TÜYAP'da gerçekleştirilecek Petroleum İstanbul 10. Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ, Ekipman ve Teknoloji Fuarı ve Konferansı kapsamında açıklanarak katılımcılara dağıtılacak.

Raporda akaryakıt, LPG ve madeni yağ gibi ürünlerde dağıtım şirketlerinin satışları ve pazar paylarındaki değişimler kamuoyuna açıklanırken, dünya petrol piyasalarındaki gelişmeler, akaryakıt fiyatlarının seyri, vergiler gibi konular da yorumlanacak.

Rekabet Kurumu'nun dağıtıcılar ile bayiler arasındaki uzun dönemli sözleşmelerin süresini 5 yılla sınırlandırması üzerine 18 Eylül 2010 tarihine kadar ülke çapında yüzlerce bayi ile dağıtım şirketleri sözleşmeleri yenilenmişti. Bu durumda pazar paylarını arttırmak isteyen dağıtım şirketleri arasında büyük bir rekabet yaşanırken sektörde toplamda 1,5 milyar dolara yaklaştığı hesaplanan transfer bedelleri ödenmişti.

Enerji Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Akıncı konuyla ilgili şunları söyledi: ''Ülkemizin giderek gelişen pazarı bu tür fuarlara dünyanın her yerinden katılımları ve ilgiyi arttırıyor. Yerli ve yabancı profesyoneller ülkemizdeki akaryakıt sektörünün geleceğini merakla izliyor. Bu yılki Petroleum fuar ve konferansına yurtiçi ve yurtdışından tüm sektörün büyük bir katılımı olacak.''

Bu amaçla fuarın konferans bölümünde akaryakıt piyasasının rekabet açısından durumunu ele alacaklarını belirten Akıncı, ''Bu yıl 235 şirketin standı olacak ve geçen yıl yakalanan 30 binin çok daha üzerinde, çoğunluğu bayi olan ziyaretçi gelecek. Aynı kapsamda EPDK da sektörün merakla beklediği pazar paylarına ilişkin raporu, fuarın ikinci gününde, muhataplarına, yerinde duyurmayı uygun gördü'' dedi.
 
ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.