"Enerji Ofisi, şoförlerini 'operatör' olarak görür"

"Enerji Ofisi, şoförlerini 'operatör' olarak görür"

Tehlikeli madde taşıyan çalışanlarına, araç kullanan personeline ağır vasıta şöförü olarak bakmadıklarını vurgulayan Enerji Ofisi Operasyon Müdürü Alaettin Emirza, onları operatör olarak tanımladıklarını söyledi.

Başta akaryakıt olmak üzere Türkiye’de yılda 35 milyon tonun üzerinde tehlikeli madde taşınıyor.  Ağırlıklı olarak akaryakıt ve LPG ürünü taşıyan tankerler yılda 1 milyon 250 bin sefer yapıyor.  Araç başına bakıldığında ise 70 sefer anlamına geliyor.

Enerji Ofisi de tehlikeli madde taşımacılığı sektöründe öncü rol üstlenen şirketlerden biri. Tehlikeli madde taşımacılığı konusunda sektöre yön veren Enerji Ofisinin Operasyon Müdürü Alaettin Emirza, Türkiye’nin lider akaryakıt şirketi Petrol Ofisi başta olmak üzere, 41 adet semi Treyler ve 19 adet tanker ile akaryakıt dağımım şirketlerine hizmet verdiklerini söyledi.

Petrol Ofisi istasyonları dışında, havalimanlarına, sınır kapılarına, ticari ve endüstriyel  faaliyet gösteren diğer firmalara akaryakıt taşıma hizmeti verdiklerini belirten Emirza, müşterilerine lojistik hizmeti sunarken, hizmet kalitesinden ödün vermeden, hizmet çeşitliliğinde Enerji Ofisi’nin mottosu olan SEÇ-K (Sağlık- Emniyet- Çevre-Kalite) politika ve prensiplerinden ödün vermediklerini vurguluyor.

Enerji Ofisinin sektörde SEÇ-K kriterlerini en fazla benimseyen ve uygulayan bir firma olduğunun altını çizen Emirza, “ bu bağlamda en güncel teknik altyapıyı kullanarak müşterilerimize operasyon emniyeti,  ürün güvenliği, paydaşlarımız için çevre bilinci/duyarlığı üstün kalite anlayışıyla hizmet sunuyoruz” diyor.

Türkiye'de, tehlikeli madde taşımacılığı mevzuat ve standartlar bakımından en yoğun sektörler arasında yer alıyor. Birçok uluslararası kurallara bağlı çalışan sektör, bünyesinde önemli insan kaynağı barındırmanın yanı sıra ADR, RID, IMDG-Code gibi mevzuatlarda kayda değer mesafe aldı. Türkiye’de yılda ortalama 35 milyon ton tehlikeli madde taşınıyor. Bu miktarın yüzde 90'ı karayoluyla üzerinden taşınıyor.

Emirza: Sektörde kalite ve kuralları belirliyoruz

alaettin-emirza.jpegTehlikeli madde taşımacılığı yaptıkları için araçlarının tamamı ADR yönetmeliklerine uygun olduğuna dikkat çeken Emirza, bu konuda titiz davrandıklarını, araçlarının tamamı senelik ve 3 senelik periyotlarla yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından teknik kontrol ve muayeneden geçirildiğine işaret ediyor.

Tehlike derecesi yüksek bir iş olması nedeniyle hataya yer olmadığını belirten Emirza, sektörde eğitim ve nitelikli insan kaynağı önemi hakkında şunları söyledi: “ Araçlarımızı kullanan personelimize ağır vasıta şöförü olarak bakmıyoruz. Çünkü biz tehlike derecesi yüksek ve hatayı kabul etmeyen bir iş yapıyoruz. Bu nedenle araç kullanıcılarımızı “Operatör” olarak tanımlıyoruz. Operatörlerimizin tamamı iş sağlığı ve güvenliği, operasyon, defansif sürüş ve devrilme, ilk yardım, yangın ve yangınla mücadele, yorgunlukla mücadele ana başlıkları altında eğitim sürecinden geçiriliyor. Bu eğitimler sıkı bir şekilde takip ediliyor ve periyodik olarak yineleniyor”

Marmara Ereğli, Derince, Ankara, İskenderun, Aliağa, Trabzon ve Antalya kentlerinde bulunan dolum tesislerinden akaryakıt dolumu yaparak Türkiye’nin hemen hemen her bölgesine hizmet ağı oluşturarak faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken Emirza, geniş dağıtım imkanları ve kalitesi ile Enerji Ofisinin sektörde lider ve kuralları belirleyen firma olduğuna işaret ediyor.

tir5.jpg

Mustafa SALİH - LOJİSTİK EKİPMANLAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.