En tasarruflu sürücü belli oldu

En tasarruflu sürücü belli oldu

Volvo'nun 17 ülkede düzenlediği yarışmanın finallerine, Türkiye’den şoför Burhan Üregül katılmaya hak kazandı. Atatürk Olimpiyat Stadı otoparkında...

Volvo'nun 17 ülkede düzenlediği yarışmanın finallerine, Türkiye’den şoför Burhan Üregül katılmaya hak kazandı. Atatürk Olimpiyat Stadı otoparkında yapılan Türkiye finali yarışına tıkları yarışını, Volvo Group Türkiye Genel Müdürü Martin Ericsson ile Volvo Kamyon Doğu Avrupa Bölümü CRM ve Proje Müdürü Alco Bor da izledi.

100 km’de 2.5 litre yakıt tasarrufu

Yarışın ardından Martin Ericsson, müşterilerinin karlılığı için her damla yakıtın önemli olduğunu hatırlattı. Geliştirdikleri ürün ve hizmetlerle üst seviyede yakıt tasarrufu sunduklarını belirten Ericsson şöyle konuştu:

“Bir sürücünün yılda 100 bin kilometre yol kat ettiğini düşünürsek, tasarruflu kullanım ile ortalama 2 bin 500 litrelik tasarruf sağlayabildiği görülebiliyor. 100 kilometrede sağlanabilecek 2,5 litre yakıt tasarrufu ile tüm dünya genelindeki ticari taşımacılığı düşündüğümüzde bir damlanın bile ne kadar değerli olduğunu söylemek hiç de zor değil. Bu nedenle Volvo olarak, yakıt verimli sürüşü teşvik etmek ve bu konuda deneyimli olan sürücüleri ödüllendirmek adına dünya çapında The Drivers' Fuel Challenge yarışmasını düzenliyoruz.”

Çevre için de gerekli tasarruf

Yakıt verimliliğiyle ilgili çalışmalarımızı tüm dünyaya anlatmayı hedeflediklerini ifade eden Alco Bor da düşük yakıt tüketiminin müşteri için olduğu kadar çevre için de önemli olduğunu söyledi. Basit yöntemlerle yakıt tüketiminde tasarrufu yapılabileceğini kaydeden Bor, “Alınabilecek yakıt tasarrufu tedbirlerinin çeşitliliğini göstermek için, yakıt tüketimini ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltmayı amaçlayan 'Her Damla Değerlidir' adı verilen bir felsefe sunuyoruz.” dedi.

Türkiye finalindeki yarışmada en çok yakıt tasarrufunu yapan Üregül, 20-23 Ekim 2011 tarihleri arasında Göteborg’ta yapılacak olan dünya finallerinde Türkiye’yi temsil edecek.

Emre Kol

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.