EMK Treyler, 'tenteli' için gün sayıyor

EMK Treyler, 'tenteli' için gün sayıyor

Emek Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uslu: Örneği henüz Türkiye’de olmayan yeni nesil konteyner taşıyıcı, farklı özellikler taşıyan damperler...

EMK Treyler, 'tenteli' için gün sayıyorEmek Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uslu: Örneği henüz Türkiye’de olmayan yeni nesil konteyner taşıyıcı, farklı özellikler taşıyan damperler ve rengarenk treylerler üretimiyle dikkatleri çeken Emk Treyler, ürün gamına çok önemli bir parça daha eklemek için uygun konjonktür bekliyor.

Emk Treyler, ezber bozan işlere imza atıyor. Eğer yollarda hiç de alışık olmadığınız gökkuşağının hemen hemen tüm renklerini içeren treylerler görürseniz bilin ki, büyük olasılıkla Emk Treyler imzası vardır. Peki, şimdiye kadar ekranda hiç damper reklamı görmüş müydünüz? İşte o reklamın da mucidi Emek Group bünyesindeki Emk Treyler şirketidir.

Emek Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uslu ile bünyelerinde faaliyet gösteren Emk Treyler’i ve gelecek projelerini konuştuk. Öncelikle niçin tenteli üretiminde olmadıklarını sorduğumuz Uslu, bizi şu sözlerle yanıtladı:

“Tenteli treyler üretmek planlarımızda var. Ancak, şu gerçeklerin de farkındayız. Krone İzmir’de üretime başladı. TIRSAN gibi artık ünü Türkiye sınırlarını aşmış bir marka var. İşlerini çok doğru yapıyorlar, mühendislik olarak bir sıkıntıları yok. O nedenle bu kararı almadan önce çok ince eleyip sık dokuyacağız. Geçtiğimiz yıllarda Kögel bu konuda bize bir teklifte bulunmuştu. Onlar, ilk önce montaj yapıp, sonra fabrika kurmayı planlıyorlardı. Hatta, kendi markalarıyla damper yapmamızı ve Rusya pazarına birllikte girmeyi de teklif ettiler. Kendi aramızda yaptığımız değerlendirmelerden sonra, üçüncü bir treyler markasını Türkiye’ye getirmenin Türk sanayicisine vurulacak bir darbe olduğuna karar verdik. Çünkü biliyoruz ki, Kögel’den sonra Schmitz de gelmek isteyecekti. Avrupa’nın kartel firmaları Türkiye’ye gelince de, TIRSAN gibi zor bela yaratılan bir marka ciddi dayak yiyebilecekti. Çünkü Schmitz, Krone, Kögel mevcut pazarı TIRSAN’ın elinden alabilirdi. Yerli sanayiyi baltalamama adına Kögel ile birlikte yürümeme, en azından belli bir süre yürümememe kararı aldık. Ama, tenteli treyler üretme işine EMK Treyler de, zamanı geldiğince girecektir. Çünkü, bir Türk markası daha Avrupa’daki bazı yerlerde olmalı ve o pazarları almalıdır. Yalnız, TIRSAN ile bunu yapmak mümkün değildir. TIRSAN’ın yanında biz daha geriden koşuyoruz ama çok daha genç, istekliyiz ve nefesimize güveniyoruz. Biz 10 yıl evvel bu işe altyapı yaparak başladık ve bugünler kafamızda vardı. Kuruluşumuzdan bu yana dünyadaki en önemli treyler markalarının altyapılarını ürettik, onlara özel parçalar sunduk. Türkiye ve Avrupa’daki birçok markada siyah boğalı EMK Treyler damgalı ürünler bulunması, bizi müthiş gururlandırıyor.”EMK Treyler, 'tenteli' için gün sayıyor

GÖKKUŞAĞININ TÜM RENKLERİNDE TREYLER ÜRETİYORLAR

Kalite sözcüğünü herkesin kendine yontmasının çok normal bir durum olduğunu ifade eden Osman Uslu, farklılıklarını da şu sözlerle ortaya koydu: “Biz tüm testlerden başarıyla çıkmış, müşteri geri bildirimlerinden olumlu dönüşler almış bir markaya sahibiz. En son ARÜSDER Fuarı’nda Türkiye’de hiç olmayan bir lowbedin tanıtımını yaptık. 65 dereceye kadar dönebilen, DLS sistemli, hem hidrolik, hem de özel dümenlenebilen bir sistemi belki Avrupa bile ilk kez gördü. Her yıl Ar-Ge’ye 2 milyon dolar ayırıyoruz. Hem Almanya, hem de Türkiye’deki çok iyi bir mühendis grubuyla çalışıyoruz. Bizi ayıran yüksek teknoloji değil, ama görüyoruz ki, birçok firma ürünlerimizi taklit etmeye başladı. Demek ki, doğru bir iş yapıyoruz.”

DAMPER ÜRETİMİ %434 ARTTI, 2014 SATIŞ HEDEFİ 1.500 ADET

Ürettikleri damperlerin hem Avrupa, hem de Türkiye’de ilk ikinin içinde olduğunun altını çizen Uslu, “Örneğin Meiller’in alt şasisinin tamamını 2-3 yıldır biz yaptık. Ama artık hem doğal rakibimiz oldukları için, hem de üretimimizin ancak kendi ürünlerimize yettiğini göz önüne alarak bu işbirliğini yürütmüyoruz. Hükümetimizin inşaat konusundaki attığı adımlar, gerçekten ülkeyi büyük bir şantiyeye dönüştürdü. 10 yıllık istikrarın getirdiği bir ekonomik gerçek var ve bizi de sürekli yatırıma zorluyor. Bu kadar çok inşaat projesinin çıkış noktası da hafriyat. O yüzden biz de ilk olarak hafriyat sektöründe liderliği hedefledik. Tenteli üretimine girmememizin en büyük nedenlerinden biri de, burada gördüğümüz gelişmelerdir. Minimum 10 yıl tabiri caizse koşacak bir pazar var ve biz de öncelikle orada olmalıyız. O nedenle damper üretimimizi, geçen yıldan bu yana yüzde 434 artırdık. Önümüzdeki yıl damper satış hedefimizi 1.500 olarak belirledik. Bu gelişmeleri gören birçok yabancı firma, önümüzdeki yıl yapılacak Hannover’deki fuarda ortak üretim teklifleriyle kapımızı aşındıracaktır. Ama, elimizle büyüttüğümüz bebeğimizi kimseyle paylaşmak niyetinde değiliz” açıklamasını yaptı.EMK Treyler, 'tenteli' için gün sayıyor

“DAMPERLERİMİZ EMSALLERİNE GÖRE DAHA HAFİF”

Ürettikleri damperlerde kendilerini rakiplerinden ayıran ne gibi özelliklerin bulunduğunu sorduğumuz Osman Uslu, farklarını şu sözlerle ortaya koydu: “Bu uzay teknolojisi değil. Herkesin yapmayı bildiği ama farklılıkları küçük nüansların oluşturduğu ayrıntılarımız var. 5 mm’den 4 mm’e geçen özel alaşımlı sac kullanıyoruz, bunu herkes kullanıyor. Ama bizim yaptığımız, ince mühendislik çalışmalarıyla aracın devrilmesini önleyecek farklılıklardır. İkinci önemli nokta, aracın üretiminde aerodinamik bir dizayn kullandığımız için emsallerine göre daha az yakıt harcar. Aracımız uzun ömürlüdür ve ikinci eli diğer markalardan çok daha kolay satılmaktadır. En iyi rakibimizle aramızda 600-700 kg hafiflik farkı olduğunu söyleyebilirim. Bu da damperinize 700 kg fazla yük koyabilirsiniz anlamı taşır.”

DAMPER REKLAMI YAPAN İLK FİRMA

35-40 bin metrekare kapalı alana sahip, içinde modern laser kesim makineleri olan modern bir fabrikanın Edirne’den Adapazarı’na kadar olmadığını belirten Osman Uslu, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz, Trakya ve Adapazarı’na kadar olan büyük bir bölgeyi domine ediyoruz. 24 saat müşterinin emrinde olan bir firmayız. Benim telefonum 24 saat açıktır ve ben müşterilerimle birebir konuşurum. Müşteriye hizmet konusunda profesyonel ama amatör bir ruhla çalışan bir firmayız.  Fiyat politikamızı hiç bozmadık, nerede başladıysak orada tutuyoruz. Kalitemizin farkındayız, bunu bilen de zaten geliyor. Türkiye’de ve belki de Avrupa’da ilk kez damper reklamı yapan firmayız. Müşteri Ardahan’dan gelip, bana ‘reklamdaki o boğayı ver’ diyebiliyor. O reklamın da kaliteli bir malla desteklenmesi lazım. Biz 80 milyonun karşısına ürünümüze güvendiğimiz için çıkabildik. Yolda gördüğüm EMK araçlarını çevirip, kendi Piar’ımızı yaptığımız çok olmuştur.”

EMK Treyler, 'tenteli' için gün sayıyor

Damperinizdeki bu büküm, hayatınızı kolaylaştırıyor

Emek Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uslu’nun altını çizdiği kendi ürettikleri damperlere özel bir farklılık var.  Emk markalı damperlerdeki bükümlü kısım, biriken toprak yığınının kırılarak dökülmesini sağlıyor. Bu özelliğin diğer damperlerde bulunmadığını belirten Uslu, “O büküm işçilik ve ekstra maliyet demek. Biz o ekstra maliyetleri göze alarak ürünümüzün mükemmel olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu durum, yükün akışkanlığını ve hafriyatın daha uzağa atılmasını sağlıyor. Bükümler, kapağı daha mukavim yapıyor” diyor.

Aracınıza bir değil, iki 20’lik konteyneri güvenle sığdırabileceksiniz…

Yeni nesil konteyner taşıyıcı

limanda işleri hızlandıracak

Emk Treyler imzalı konteyner taşıyıcısı, özellikle limanlardan son varış noktalarına çekicilerle götürülen konteyner trafiğine çare olacak gibi gözüküyor.

Yeni nesil konteyner taşıyıcının Türkiye’de, hatta Avrupa’da dahi örneği olmadığını ifade eden Emek Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Uslu, “Kapalı halde 7.5 metreyle  20’lik konteynerle yürüyen; iki 20’lik konteyneri taşıyabilen; arkasında rampa bulunmayan; araç sahibi ve sürücüye kullanım kolaylığı getiren pratik bir araç” diye tanımladığı ürünlerinin farklılığını şöyle dile getirdi:

“İki 20’lik konteyner arka arkaya konuluyor. Daha sonra başka bir yerden 1 konteyner daha yüklemek istenildiğinde araç açılarak konulabiliyor.  İçerden kumanda edilebilen mekanizma, 3 dakikada yeni bir konteyner daha yüklemek için hazır hale getirilebiliyor. Fiyat olarak da emsallerine göre çok uygun. Bu aracın arkasında rampa yok. Rampa olmadığı için forklift direkt içeri giriş çıkış yapabilir. Özel bir kilit sistemi var. Bu ürünün Türkiye distribütörlüğünü de yine Emek Group yapıyor. Yeni trafik kanununa göre konteynerin araca birebir kilitlenmesi gerekiyor. Daha önceki kilitlerde konteyner cıvatalı bir sistemle yerine oturtulurdu. Bizim sistemimizde ise, şoför hiç aşağı inmeden konteyner gelir, kilidin üzerine bırakılır ve sistem konteyneri araca kilitler. İndirmek gerektiğinde de kol açılır ve konteyner araçtan ayrılır. Bu da son yıllarda artan bu tip kazaların sonu anlamına geliyor. TÜV standartlarına ve Trafik Kanunu’na uygun olduğu için hiçbir ek belge gerektirmeden taşıma yapabilirsiniz.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum