“Elimizi taşın altına koymak üzere UND’ye talibiz”

“Elimizi taşın altına koymak üzere UND’ye talibiz”

ALC Lojistik’ten Ali Çiçekli’nin sözcülüğünü üstlendiği “Birlikte Güçlüyüz” grubu, 29 Mart’taki seçimlerde UND yönetimine talip oldu. Sahanın tam ortasında olduklarını ifade eden grup, çözümün anahtarının da kendilerinde olduğunu vurguladı.

Uluslararası nakliyeciler, Koronavirüs ile yatıp kalktığımız şu günlerde farklı bir söylemle taşımacılık sektörünün gündemine oturdu. 29 Mart’ta yapılacak olağan genel kurulla birlikte yeni yönetimini de belirleyecek olan Türk uluslararası nakliyeciliğinin amiral gemisi UND, uzun bir dönemin ardından heyecanlı geçmeye aday bir seçime hazırlanıyor.

Aralarında Ali Çiçekli, Şenol Çak, Fevzi Çakmak, Murat Polat, Cavit Değirmenci, Caner Tan gibi uluslararası nakliyenin önde gelen isimlerinin de yer aldığı “Birlikte Güçlüyüz” grubu iddialı bir şekilde UND yönetimine talip oldu.

ali-cicekli-001.jpgBir deklerasyonla yönetime talip olduklarını ifade eden “Birlikte Güçlüyüz” grubunun sözcüsü Ali Çiçekli, “Taşımacılar olarak sahada olduğumuz için nerede canımız daha çok yanıyor onu iyi biliriz. Çözüm için kamuya nasıl aktaracağımız da, yetkin kadromuz ve geçmiş birikimimizle çok daha kolay olacak. Oluşturacağımız yönetim modelinde geniş katılım, ortak akıl ve çözüm ortak paydamız olacak. Birlikte Güçlüyüz hareketi olarak başta İstanbul olmak üzere diğer bölgelerdeki meslektaşlarımızdan da yoğun katılım ve destek bekliyoruz” diye konuştu.

“Şimdilik başka aday yok, olursa geri de çekilmeyiz”

Bildikleri kadarıyla henüz yönetime aday olan başka bir grup ya da kişinin gündemde olmadığını ifade eden Çiçekli,  “Ben sözcüyüm. Tek bir kişiyi öne çıkarmaktan öte, yeni bir yönetim modeliyle ortak akıl oluşturacağız. Bini aşkın üyemizin tamamının yönetimi yürütebilecek yetenekte olduğuna inanıyoruz. Bu toplantılar diğer bölgelerde de sürecek. UND’ye aidiyet duygusunu daha öteye taşımak için elimizden geleni yapacağız. Şu an yönetimde olan başkanımız, bir daha aday olmayacağını beyan etti ve en son yapılan geniş katılımlı toplantıda “Sektör kendi dinamiklerinden bir başkan çıkarabilecek güçtedir” açıklamasını yapmıştı. Biz de yaptığı hizmetler için şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak, olağanüstü bir durum olur da, yenide adaylığı gündeme  gelirse, geri çekilme gibi bir düşüncemiz de olmaz. Kim olursa olsun demokratik yarışımızı sürdürme kararlılığındayız” açıklamasını yaptı.

“Sorunların çözülmesini beklemeyecek, radikal adımlar da atacağız”

Ali Çiçekli, mevcut yönetimden farklı olarak neler yapabilecekleriyle ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı: “Temel önceliğimiz bir arada durabilmeyi, ortak aklı kurabilmeyi sağlayarak, derneğe aidiyet duygusunu kazandırmak olacaktır. Derneğe karşı bir soğuma hissi gözlemliyoruz. Öncelikle üyelerimizin meslek kuruluşumuza saygı ve sevgi göstermesini, inanmasını sağlayacağız. Yönetime gelirsek, yalnızca sorunu anlatıp, çözümü beklemeyeceğiz. Örneğin, vizeler ile ilgili mevcut yönetim kuruluna bir tavsiyede bulunmuştum. Vizelerle ilgili yaşanan en büyük problem kalışla ilgilidir. Aldığımız vizenin ne kadar kullanabileceği bizim belimizi büken en büyük sorun olarak ortaya çıkıyor. Sürücü 1 Ocak’ta 6 aylık vize alıyor ve  Schengen bölgesinde 90 gün kalabilirsin deniyor. Römorklarını orada bırakan sürücülerimiz iki seferde bu süreyi doldurmuş oluyor. Böyle olunca 6 aylık alınan vize yetmiyor. Sürücü tekrar vizeye başvurmak için 2 ay daha beklemek zorunda kalıyordu. Biz dedik ki bu çalışma hakkının gaspıdır. Türk araçları, sürücüleriyle birlikte bir günlüğüne oldukları yerde kalıp hareket etmesin, bunun bir insan hakkı ve çalışma hakkı gaspı olduğunu herkese gösterelim önerisinde bulunduk ama kabul görmedi. Gerektiğinde bu tür çıkışları yapmaktan çekinmeyeceğiz.”

“Yönetim toplantıları bölgelerde icra edilecek”

Kendilerinin taşımacılıktan başka bir işleri olmadığının altını özellikle çizen Ali Çiçekli,  “İşimiz taşımacılık, lojistik. Buraya sağlanacak azami faydayı tüm paydaşlarımızla bölüşeceğiz. Dezavantajlarımızı avantaja çevirmek için yola çıktık. Anadolu’nun daha fazla temsili, İstanbul ile diğer bölgelerin üyelik sayısı kadar olması genel kabul görür. Şu da bir gerçek ki, Anadolu’daki nakliyecilerimizin İstanbul’da da ofisleri var. Lojistiğin kalbi de istanbul’da olduğu için ve derneğin genel merkezi ve icra kurulunun burada olmasından dolayı yönetimde temsiliyet oranları fazla gözükebilir. Biz seçildiğimizde yönetim kurullarımızı bölgelerde icra edeceğiz. O bölgelerin de havasını koklayacağız. 2.300 C2 yetki belgeli nakliyeci var ama 1.000 civarında üyemiz bulunuyor. Üye sayısını artırmak ilk hedefimiz olacak” ifadelerini kullandı.

cavit-degirmenci-001.jpg“Voltran’ı oluşturmak için yola çıktık”

“Birlikte Güçlüyüz”  grubunun etkili isimlerinden Ekol Lojistik Filo Genel Müdürü Cavit Değirmenci, “Farklı bir yolculuğa çıkıyoruz. Herkesin elini taşın altına koyacağı bir yolculuk başlıyor. Biz Voltran’ı oluşturmak istiyoruz. Sayın Çetin Nuhoğlu Başkanımız, ben bir daha yokum iki yıl yapacağım üçüncü yıl başkası devam eder demişti. Önemli bir sanayicidir derneğe katacağı ve kattığı önemli değerler olmuştur. Damdan düşenin halinden damdan düşenin anlayacağı bir yönetim oluşturacağız. Ülkemizin kalkınmasında sektörümüzün rolü çok büyük. Drone’larla taşıma da yapsanız da işin bir yerinde karayolu taşımacılığı mutlaka olacaktır. Türk taşımacısının haklarını sonuna kadar korumak için yola çıktık” diye konuştu.  

“İki başlılık olmasın diye geri çekilmiştik”

fevzi-cakmak-001.jpg3 yıl önceki seçimlerde, önce adaylığını açıklayan sonra da geri çeken Plastnak Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çakmak da, “Ne oldu da geri çekildi diye soruyorlar. Biz rahmetli Saffet Ulusoy, Hayri Ekinci’nin yanı sıra; Çetin Nuhoğlu, Tamer Dinçşahin, Ruhi Engin Özmen gibi derneğe çok değerli katkılar veren insanlarla bir arada olduk. Ben de değişik dönemlerde değişik kadroların yönetiminde yer aldım. Biz 3 sene önce birlik ve beraberlik söylemi adına geri çekilmiştik. Geçmişte parçalandığımız için en büyük sıkıntıyı çektiğimizin bilincindeyiz. Çift başlı olunduğunda neler yaşandığını deneyimleyerek gördük. Yeniden bunlar yaşanmasın diye yönetimden geri çekildik ama yine de derneğimizi sahiplendik.  Bugünkü yönetim 15 yıldır iş başında. Artık UND’de daimi üyeler oluşmaya başladı. Biz yeni yüzlerle elimizi taşın altına sokarak daha güzel yerlere getireceğimize inanıyoruz. Çetin Bey artık yokum dedi biz de kendisine ve geçmişteki tüm başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Yönetim sıkıştığında akil adamlar olan eski başkanlarımızdan feyz almamız lazım ve alacağız. Çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Biz bunu başardık, yine başarırız. Bürokrasinin bakışı, siz hep beraberseniz farklı oluyor. Bizim yapacağımız eylemler ülke menfaatine olacaktır” açıklamasını yaptı.

und-birlikte-gucluyuz-(10).jpg

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.