Elektrikli Etox 3 aya hazır

Elektrikli Etox 3 aya hazır

Daha önce Etox markasıyla spor otomobil üreten Erteks Oto Dekorasyon'un sahibi Ercan Malkoç, Türkiye'nin ilk tamamen yerli yapım elektrikli otomobilini 3 ay...

Daha önce Etox markasıyla spor otomobil üreten Erteks Oto Dekorasyon'un sahibi Ercan Malkoç, Türkiye'nin ilk tamamen yerli yapım elektrikli otomobilini 3 ay sonra bitirmiş olacaklarını söyledi. Şirket, seri üretime geçilmesinin ardından aracı 30-35 bin TL fiyattan satışa çıkarmayı hedefliyor.

Daha önce ürettikleri yerli spor otomobil Etox'un, elektrikli binek türünü hazırladıklarını belirten Malkoç, elektrikli aracın saatte 120 kilometre hız yapacağını ve bir dolumda 250 kilometre yol gideceğini aktardı. 10 dolarlık elektrikle batarya doldurulabilecek. Elektrikli Etox için şu anda 4 yerli firmanın ayrı ayrı motor geliştirdiğini ifade eden Malkoç, bir yerli firmanın da kendileri için batarya geliştirdiğini bildirdi. Elektrikli Etox'un prototipinin 3 ay sonra hazır hale geleceğini dile getiren Malkoç, "Yapacağımız elektrikli otomobil öyle çok küçük olmayacak. İhtiyaç duyulduğunda devlet dairelerinde de kullanılabilecek" dedi.

Türkiye'nin otomobilde geri kalmasının tek sebebinin motordaki dışa bağımlılık olduğunu vurgulayan Ercan Malkoç, "Elektrikli otomobil bizim için büyük bir fırsat oldu. Artık batarya da motor da Türkiye'de yapılabilir. Yani dışarıya bağımlılık kalmıyor. Dizel ve benzinli motorda kaçırdığımız treni elektrikli motorla yakalayabiliriz" değerlendirmesini yaptı. Türkiye'de otomotiv sektörüne yatırım yapan büyük işadamlarını da eleştiren Malkoç, "Yerli üretim için Sayın Başbakan'ın önüne bol sıfırlı rakamlar koyuyorlar. Otomobil üretebilmek için bir tanesi 750 milyon Euro'dan bahsediyor, bir diğeri 1 milyar Euro'dan. Halbuki 50-60 milyon Euro'luk bir yatırımla yılda 2 bin 500-3 bin araç üretebiliriz" şeklinde konuştu.




LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.