Elektrikli DFSK E35, boyutuyla kent içi taşımanın vazgeçilmezi olacak

Elektrikli DFSK E35, boyutuyla kent içi taşımanın vazgeçilmezi olacak

Dıştan bakıldığında “minyon ve zarif” görünümlü olarak tanımlayabileceğiniz bu araç; sırtında 1 tonu aşkın yük taşıyabilen, tasarrufuyla cebinizi ısıtan, hacmiyle kent içi trafiğinde her yere sığabilen bir yol arkadaşı.

Bugün kent içi lojistiğin vazgeçilmezlerinden olacak elektrikli bir aracı tanıtacağız sizlere: Çin orijinli DFSK’nın van modeli E35.

DFSK EC35, aslında ticari araç meraklılarına çok da yabancı değil. Söz konusu panelvan, BMW'nin geleneksel böbrek ızgaralarına benzeyen bir buruna sahip olmasıyla ünlü, benzinle çalışan küçük bir kamyonet olan Loadhopper’ın gelişmiş bir versiyonu.

DFSK, benzer ızgarayı ortadan kaldıran ve benzin gücünü tamamen elektrikli aktarma organlarıyla değiştiren tamamen yeni bir model olan EC35 ile geri dönmüş. EC35, Loadhopper'ın açık bir evrimi olarak öne çıkıyor. Ancak biraz daha büyük ve daha modern bir görünüme sahip.

Boş ağırlığı 1500 kilogram olan toplamda 4.5 metre uzunluğu ile kompakt sayılabilecek boyutlarının içine sakladığı 2.5 metre uzunluğunda ve 4.9 metreküp hacmindeki yükleme alanındaki yükü elektrik motorundan aldığı güç ile şehir içinde bir noktadan bir noktaya taşırken cepleri yakmıyor.

dfsk-ec35-van-te10.jpg

MENZİL ÖNEMLİ AMA HER ŞEY MENZİL DEĞİL

Elektrikli araç denilince hemen akla menzili gelir. Evet, bu aracın menzili de, eleştirilerin odağında yer alabilir. Ama, İngiltere’de yapılan bir araştırmada, bu boyutlardaki lojistik araçlarının yarısından fazlasının (%54) gün içinde yalnızca 24 km kullanıldığını biliyor muydunuz? Sahip olduğu 263 km’lik menzil ilk etapta kafanızı karıştırsa da, kullanım amacına uygun olarak bu kompakt aracı işyerinizde kolaylıkla ve ucuz yoldan şarj ederken maliyet hesaplarınızı daha uygun hale getirebilirsiniz.

dfsk-ec35-van-test7.jpg

Çift sürgülü kapı ile yükleme alanına koyabileceğiniz 1.090 kg ağırlığındaki yükünüzü arkadan ya da yandan aracınıza yükleyebilirsiniz. 11 metre dönüş çapına sahip olan DFSK E35, geri görüş kamerası ve park sensörlerinin yardımıyla dar alanlarda manevralarınızda sizi oldukça desteklemekte.

dfsk-ec35-van-test4.jpg

dfsk-ec35-van-test6.jpg

İç tasarım olarak minimal tasarım ilk etapta göze çarparken 2 kişilik tasarlanmış kabinde 2 adet bardaklık ve 9 inç boyutunda multimedya ekran dikkat çekiyor. Hem analog hem de dijital göstergeler sayesinde araç hakkında daha fazla bilgi sürücüye aktarılmakta. Lastik basınç sensörlerinin ve klimanın güzel çalıştığını söylemeliyim. ABS fren sistemi, 2 hava yastığı ve önde kullanılan McPherson Bağımsız Süspansiyonlar hareket esnasında güvenliğinizi sağlamakta.

Kent yöneticileri, her gün artan araç sayısına ve hava kirliliğine yeni yeni çözümler getiriyorlar. Bunlar arasında İngiltere, İtalya ve ABD’nin bazı kentlerinde uygulanan zonlara bölünmüş alanlar uygulaması var. Aynı model, bugünlerde İstanbul için de tartışılıyor. Yani, kent dokusunu muhafaza etmek ve hava kirliliğini azaltmak için iç noktalara giriş, ekonomik yöntem ya da yasaklarla korunacak. İşte elektrikli araçların önemi tam da burada ortaya çıkmakta. Sonuçta, kent içine de lojistik dağıtımın sürmesi gerekiyor. Bunu da ancak, “0” emisyonlu bir elektrikli araçla yapabileceksiniz. Kent içi lojistiği iş edinen firmalarımıza şimdiden elektrikli araç yatırımı yapmalarını tavsiye ederiz.

DFSK E35, 5 yıl veya 120 bin km garanti ve 1 Şubat itibariyle 1.150.000 liradan satılıyor.

Teknik özelliklerine linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://www.dfsk-tr.com/ec35/

Selçuk ONUR - OTOPODYUM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.