Ekol'e FIATA'dan Sürdürülebilir Lojistik Belgesi

Ekol'e FIATA'dan Sürdürülebilir Lojistik Belgesi

Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu (FIATA) 2014 Dünya Kongresi'nin ana sponsorluğunu üstlenen Ekol, sürdürülebilir hizmet...

Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu (FIATA) 2014 Dünya Kongresi'nin ana sponsorluğunu üstlenen Ekol, sürdürülebilir hizmet anlayışını tescilledi. Ekol, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve Bureau Veritas işbirliğiyle geliştirilen 'Sürdürülebilir Lojistik Belgesi'ni Türkiye'de alan ilk şirket oldu. Taşımacılık ve lojistik sektörünün çatı kuruluşu UTİKAD ile 186 yıllık bir geçmişe sahip uluslararası bağımsız belgelendirme ve denetim kuruluşu Bureau Veritas, lojistik ve taşımacılık sektörü firmalarını sürdürülebilir büyümeye yönlendirmek amacıyla öncü çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda çevre, enerji, iş sağlığı güvenliği, çalışan hakları, yol güvenliği, varlık ve müşteri geri bildirimi yönetimi kriterleri göz önünde bulundurularak denetlenen Ekol Lojistik, belgenin sahibi oldu. Şirket bu teşvikle performansını daha üst seviyelere taşımayı hedefliyor.

DEVLER BULUŞTU

"GOLD" seviyesindeki "Sürdürülebilir Lojistik Belgesi" Ekol'e FIATA 2014 Dünya Kongresi'nde takdim edildi.13-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenen kongrede dünyanın dört bir yanından binin üzerinde katılımcı yer aldı. Ekol'ün resmi lojistik sağlayıcılığını da üstlendiği organizasyon, dünya lojistik otoritelerini ve sektör temsilcilerini de bir araya getirdi.

PROJELER TANITILDI

"Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme" temalı kongrede, sektörle ilgili gelişmeler ve yenilikler paylaşıldı. Böylece lojistikte yeni işbirliklerinin sağlanması hedeflendi. Kongrede ayrıca FIATA'nın yeni projeleri sektöre tanıtılarak, FIATA bünyesindeki enstitü, danışma kurulu ve çalışma gruplarındaki güncel konular da paylaşıldı.

6 BİN ÇALIŞANI VAR

1990'da faaliyetlerine başlayan Ekol, taşımacılık, depo yönetimi, dış ticaret ve tedarik zinciri yönetimi çözümleri sunuyor. Türkiye'de 400 bin metrekare kapalı alanda dağıtım merkezi olan şirketin Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Bosna, Romanya, Macaristan ve İspanya'da 100 bin metrekarelik tesisleri bulunuyor. Yaklaşık 3 bin araçlık filosu olan şirketin 6 bin çalışanı var.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.