Ekol, Belçika'da muhteşem bir yatırıma ortak oluyor

Ekol, Belçika'da muhteşem bir yatırıma ortak oluyor

Ekol Lojistik ve Belçikalı Transuniverse Forwarding, Kuzey Deniz Limanı'nda mega multimodal bir alan inşa edecek. Çapraz yerleştirme platformu için 10 hektar, ray terminali için 20 hektar, Ro-Ro terminali için 10 hektar ayrıldı ve ön anlaşma imzalandı.

Türkiye’nin en önemli taşımacılık şirketlerinden Ekol Lojistik, Avrupa’nın ticaret kapılarından birinde önemli bir projeye imza atıyor. Ekol Lojistik, Belçika’nın çıkış kapısı olarak bilinen Gent kentindeki Norht Sea Port’ta (Kuzey Denizi Limanı) Avrupalı dev bir şirketle önemli bir anlaşmaya gitti. Ekol Lojistik ve Belçikalı Transuniverse Forwarding, Kuzey Deniz Limanı'nda mega multimodal bir alan inşa edecek. Gent kentindeki proje 40 hektarlık bir alana kurulacak.

Çapraz yerleştirme platformu için 10 hektar, ray terminali için 20 hektar, Ro-Ro terminali için 10 hektar olaca projeyi geliştirmek için iki şirket de ön anlaşmayı imzaladı.

İki şirket böylece Akdeniz, Doğu Avrupa ve Kuzey Batı Avrupa arasındaki mal akışları için intermodal bir merkezi hayata geçirmiş olacak.

2021 SONUNA KADAR HAYATA GEÇECEK

Transuniverse Forwarding Group'un başkanı Frank Adins, “10 hektarlık bir alana 20 bin metrekarelik yeni bir çapraz yükleme merkezi kurma niyetindeyiz. Mevcut planlara göre, yeni proje 2021 sonunda faaliyete geçecek” dedi. North Sea Port’un CEO’su Denizi Limanı CEO'su Daan Schalck ise "Liman, şirketleri demiryolu ve su yolu taşımacılığı gibi sürdürülebilir ulaştırma modlarından daha fazla yararlanmaya teşvik ediyor" diye konuştu.

Transuniverse, Gent'te haftada yaklaşık 100 kamyon ve intermodal konteyner kullanıyor. Yeni tesisler sayesinde, şirket faaliyetleri beş yıl içinde ikiye katlamayı bekliyor. Terminal 2 milyon ton mal nakledecek. İki Ro-Ro limanı, 48 tren ve 5.500 araçla Ekol, Avrupa'da malların taşınması, depolanması ve aktarılmasını sağlar. Ekol, 15 ülkede 85'ten fazla bölgede çalışıyor. 

Cömert YILDIZ - FİNANS GÜNDEM.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.