Ehliyet affı, lojistik sektöründeki şoför sıkıntısını bitirebilir

Ehliyet affı, lojistik sektöründeki şoför sıkıntısını bitirebilir

1 milyon civarında vatandaşın çeşitli sebeplerle ehliyetlerine el konulmuş durumda. Lojistik sektöründe ciddi şoför sıkıntıları gelecek afla kalkması bekleniyor. Peki, ehliyet affı geldi mi, ne zaman gelecek? 2023 ehliyet affı son durum ne? İşte detaylar

Ehliyet affı geldi mi, ne zaman gelecek sorusu 1 milyon civarında ehliyetine el konulmuş vatandaşlar tarafından yöneltiliyor. Değişik nedenlerle ya da ceza puanından dolayı el konulan ehliyetler için bekleyiş sürüyor.

EHLİYET AFFI KAPSAMI NE?

MHP Milletvekili Baki Şimşek, 1 milyon sürücünün değişik nedenlerle ya ceza puanından ya da Trafik kurallarını ihlalden ehliyetine el konulduğunu ancak lojistik sektöründe ciddi şoför sıkıntısı bulunduğunu, bu nedenle yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını belirterek, bir defaya mahsus olmak üzere, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler için yılbaşından önce Af çıkarılmasını istedi.

CHP Milletvekili Özkan Yalım da ehliyet affını gündeme getirirken, kamyon TIR şoförlerinin bir suç işlediklerinde, ehliyetlerini kaptırdıklarında Avrupa'da olduğu gibi o an suç işledikleri araç üzerinden cezalandırılmalarını, ekmek parasını kazandıkları ağır vasıta ehliyetinden muaf tutulmaları gerektiğini söyledi.

EHLİYET AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Henüz bir gelişme yer almıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.