Egeray, 6 Mart'ta açılıyor

Egeray, 6 Mart'ta açılıyor

Türkiye'nin en uzun demiryolu banliyö işletmesi olan, Aliağa ile Menderes'i birbirine bağlayan Egeray Projesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ana muhalefet...

Türkiye'nin en uzun demiryolu banliyö işletmesi olan, Aliağa ile Menderes'i birbirine bağlayan Egeray Projesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu İzmir'de buluşturmaya hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, TCDD ile CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen 80 kilometrelik banliyö hattının açılışını 6 Mart'ta birlikte yapacağı öğrenildi. Saat 15.00'te Tarihi Alsancak Garı'nda buluşacak olan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun, burada yemek yedikten sonra trene binerek Karşıyaka'ya kadar yolculuk yapması planlanıyor. Açılış tarihini önceki gün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım verdi. Egeray Projesi'nin başından bu yana takipçisi olan Bakan Binali Yıldırım, "6 Mart'ta açılışını yapacağız. Bir muhalefet belediyesiyle hükümetin aynı projede yer alması açısından bu da bir ilktir" dedi.

 

1.3 MİLYAR YATIRIM

Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nu buluşturacak açılış töreninin taslak aşamasında olduğunu belirten TCDD ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, programın netleşmediğini dile getirdi. Aliağa-Menderes Hattı'na Büyükşehir Belediyesi 560 milyon lira harcama yaparak 31 istasyon inşa etti. TCDD'nin ise 165 milyon lira harcayarak hattın sinyalizasyon ve elektrifikasyon imalatlarını gerçekleştirdiği kaydedildi. İZBAN Şirketi de 400 milyon lira ödeyerek trenleri satın aldı. Toplam maliyeti 1 milyar 300 milyon lira olan proje ile günde 550 bin yolcu taşıması hedefleniyor.

 

Havaalanı bağlantısı var

 ALİAĞA-CUMAOVASI hattı Türkiye'nin hava limanı bağlantılı en uzun banliyö sistemi olacak.

 YEREL ve genel yönetimin temsilcisi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ilk kez bir toplu ulaşım sistemi projesinde bir araya gelecek.

 PROJE TCDD tren hattı üzerinde banliyö işletmeciliği yapan ilk şirketin İZBAN A.Ş. olması açısından önem taşıyacak.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.