Efsane Camaro yola çıkmaya hazırlanıyor

Efsane Camaro yola çıkmaya hazırlanıyor

 15 Ekim’den itibaren 76 bin euro’dan başlayacak fiyatlarla satılacak Camaro’nun yanı sıra dizel Aveo’yu da piyasaya sunacak Chevrolet Türkiye,...

 

15 Ekim’den itibaren 76 bin euro’dan başlayacak fiyatlarla satılacak Camaro’nun yanı sıra dizel Aveo’yu da piyasaya sunacak Chevrolet Türkiye, Genel Müdür Tolga Atmaca’nın deyimiyle “başka bir boyuta” geçmeye hazırlanıyor.

Camaro’nun Avrupa tip onayını yeni aldığını, satışların Avrupa’yla hemen hemen aynı zamanlarda başlayacağını kaydeden Tolga Atmaca, “Türkiye’de satacağımız araçların tamamı Avrupa normlarına uygun üretildi. Daha önce farklı yollardan getirilen araçların Avrupa tip onayı yok. Yıl sonuna kadar 45 adet getireceğiz” dedi. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Adana ve Malatya’da toplam 12 bayide satışına başlanacak Camaro’dan yılda 100 adet satmayı hedeflediklerini belirten Atmaca, “Camaro’nun performansına bakarak Corvette’i de ona göre getireceğiz. Şimdiki planlarımız Corvette’i de 2012’nin ilk yarısında Türkiye’ye getirmek” diye konuştu.

“Cadillac için erken”

Uzun süredir beklenen Aveo HB ve Sedan’ın dizel motorlu versiyonlarını da ekimde satmaya başlayacaklarını kaydeden Atmaca, “Camaro marka değerimizi artıracak. Dizel Aveo’nun ise Chevrolet markasını tamamen farklı bir boyuta taşıyacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı. 2.0 lt dizel motorlu Cruze ise 2012’nin ilk çeyreğinde Türkiye’de olacak.

Atmaca, Cadillac markasının Türkiye’ye getirilmesine de değinirken “Henüz buna hazır değiliz” yorumunu yaptı. Cadillac’ın farklı ürünlere sahip bir marka olduğunu ifade eden Atmaca, “Chevrolet showroomunda Camaro veya Corvette için ayrı bir köşe açabilirsiniz. Ancak Cadillac için farklı bayi teşkilatı şart. Bu yüzden şimdilik erken olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Vergisi inerse ocakta gelir

Atmaca, model atağı çerçevesinde getirilmesi düşünülen elektrikli Volt içinse temkinli. Volt’u 2012’nin ikinci yarısında getirmeyi düşündüklerini anlatan Atmaca, şöyle devam etti: “Araç hibrid kabul ediliyor. Vergisi de ona göre belirleniyor. Aracın tam elektrikli olduğunu ve benzinli motorun jeneratörden öteye geçmediğini anlatmaya çalışıyoruz. Volt’a elektrikli araç vergisi uygulansa, ocak ayında satışa sunabilirdik.”

Sarı rengi popüler oldu

Yaklaşık 20 gün sonra satışına başlanacak Camaro, Coupe ve Cabrio versiyonlarıyla ithal edilecek. Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca, şimdiye kadar 15 adet sipariş alan aracın en çok sarı renginin tercih edildiğine dikkat çekti.

45 yıldır üretilen ve gerçek Amerikan spor otomobil efsaneleri arasında yer alan Camaro, Türkiye’de 6.2 lt hacimli V8 motorla satılacak. Manuel şanzımanla 432 HP olan güç, otom 6 ileri otomatik şanzımanlı versiyonda 405 HP’ye düşüyor. ESC (Elektronik Denge Kontrol Programı) ve Çekiş Kontrolü standart donanımda yer alıyor. Camaro’da, performanslı kullanıma yönelik bir “spor modu” da bulunuyor.  Coupe versiyonunun fiyatı 76 bin euro, convertible yani üstü açılabilen versiyonunun fiyatıysa 83 bin 300 euro’dan başlıyor. Aracın motor hacmi nedeniyle yıllık vergisi ise yaklaşık 16 bin TL.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.