Efe Tur’un şoförü Sözcü’yü yırttırdı!

Efe Tur’un şoförü Sözcü’yü yırttırdı!

Kocaeli’nin seyahat acentelerinden Efe Tur ile bugün sabah saatlerinde Didim’e gitmek üzere yola çıkan CHP’li kadın kolları yöneticisi Nazmiye Yılmaz, otobüs şoförünün muhalifliği ile bilinen Sözcü gazetesini yırttırdığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kartepe İlçe Kadın Kolları Yöneticisi olan ve bedensel engeline rağmen seçim sürecinde verdiği emek ile takdir toplayan Nazmiye Yılmaz, bugün moral depolamak üzere tatil yapmak üzere Efe Tur’un 41 FM 826 plakalı otobüsü ile Didim’e doğru yola çıktı ve yaşanan olayla Yılmaz’ın morali bir hayli bozuldu.

Nazmiye Yılmaz, sabah saat 09.00’da İzmit’ten hareket eden otobüste yolcuların okuması için alınan günlük gazetelerin otobüs şoförüne teslim edildiğini, bu gazetelerin arasında Sözcü gazetesinin de bulunduğunu ve şoförün beklenmedik bir tepki ile muavine “Bu gazeteyi okumasınlar” diyerek, Sözcü gazetesini yırttırdığını dile getirdi.

Yılmaz, yaşanan olay sonrası şoföre “Niye yırtıyorsun, herkesin istediği gazeteyi okuma özgürlüğü var” şeklinde ikazda bulunduğunu, şoförün ise cevabının, “Bu da benim fikrim” şeklinde olduğunu kaydederek yolculuk uzun olduğundan tartışmayı sürdürmediğini ama moralinin çok bozulduğunu kaydetti. Yılmaz, “Bundan böyle Efe Tur’u hayatımdan çıkarıyorum. Bizlere tahammülleri olmayanlarla yolculuk yapılmaz” dedi.

Gazetemize konuşan Yılmaz, otobüsün saat 09.00 sıralarında İzmit Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin 27 ya da 28. peronundan hareket ettiğini belirterek olayın otobüsün güvenlik kamerası kayıtlarında da mevcut olduğunu aktardı.

CHP’li Nazmiye Yılmaz’ın sosyal medyada yaptığı bu paylaşıma yorum yapan CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar da “Biz de boykot ederiz aracın plakasını yazar mısın abla” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili bilgisine başvurmak için aradığımız Efe Tur müşteri hizmetleri, yetkili kişinin irtibat numarasını verse de defalarca aramamıza rağmen yetkiliye ulaşılamadı.

Bu ülkede büyük bir kesim tarafından okunan, kabul gören bir gazetenin, özel bir seyahat acentesinin şoförü tarafından yırtılması ne kadar doğru kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bir şoförün yaptığını tüm firmaya bağlamak çok doğru olmasa da olayı gerçekleştirdiği iddia edilen şoförle ilgili firmanın bir yaptırımı olacak mı, merak ediliyor.

KAYNAK: Kocaeli Barış Gazetesi

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum