Efe Endüstri'den 50 ülkeye ekipman

Efe Endüstri'den 50 ülkeye ekipman

Efe Endüstri Ticaret AŞ Satış ve Servis Sorumlusu Şefik Yüksel,  “Hedefimiz ve hayalimiz EFE’yi bir dünya markası yapmaktır. 50 ülkeye olan ihracatımız....

Efe Endüstri Ticaret AŞ Satış ve Servis Sorumlusu Şefik Yüksel,  “Hedefimiz ve hayalimiz EFE’yi bir dünya markası yapmaktır. 50 ülkeye olan ihracatımız. bu hedefimizin sadece bir hayalden ibaret olmadığını göstermektedir” diyor.

37 yıl önce Efe Tarım adıyla kurulan firma, bugün Efe Endüstri AŞ markasıyla İzmir Kemalpaşa’daki fabrikasından 50 ülkeye otomotiv ekipmanları ihracatı gerçekleştiriyor.  Yıllık 1.250 adet ekipman imalat kapasitesi olan kuruluş, standart ürünlerin dışında, müşteri talepleri doğrultusunda geliştirilecek veya yeni dizayn çalışmaları yapılmak suretiyle özel amaçlı ekipman/sistem hizmetleri de veriyor.

Kalite standartlarına sadık kalarak AR-GE çalışmalarını da sürdürdüklerini ifade eden Efe Endüstri Ticaret AŞ Satış ve Servis Sorumlusu Şefik Yüksel,  1974 yılında EFE Tarım A.Ş. olarak kurulan firmalarının günümüzde Mert Grubu’na bağlı olarak İzmir / Kemalpaşa’daki fabrikasında, 17.500 m2’si kapalı olmak üzere toplam 55.000 m2 alan üzerinde üretim faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti. EFE’nin fabrika merkezinin yanı sıra, Ankara ve İstanbul Bölge Müdürlükleri ve Gaziantep yetkili temsilciliği bulunduğunu bildiren Yüksel şöyle devam etti: “Standart ürünlerimizin dışında, müşteri talepleri doğrultusunda geliştirilecek veya yeni dizayn çalışmaları yapılmak suretiyle özel amaçlı ekipman/sistem hizmetlerimiz de bulunmaktadır. Beton ekipmanları üretimini Alman LIEBHERR lisansı ile gerçekleştiriyoruz. Firmamız standart arkadan boşaltmalı damperlerden 3 yöne devrilebilir özel damperlere kadar birçok farklı model ve donanımda damper üretmektedir. Standart tipten-havuz tiplerine, araç üstünden-yarı römorklara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz. Bunlara ek olarak yapılacak iş ve taşınacak malzemelerin niteliğine göre yüksek karbon çeliği saclarda (Örnek: HARDOX, DOMEX, RUUKI, vs.) opsiyon olarak müşterilerimizin seçimine sunulmaktadır.”

Hedef, dünya markası olmak

Firmalarının hem iç piyasaya hem de ihracata yönelik çalıştığının altını çizen Şefik Yüksel,  “Ürünlerimiz hali hazırda yaklaşık 50 ülkeye ihraç edilmektedir. Bunlar ağırlıklı olarak komşu ülkeler, Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika olarak sınıflandırılabilir. Hedefimiz ve hayalimiz EFE’yi bir dünya markası yapmaktır. Plan ve çalışmalarımız bu doğrultuda sürmekte ve hali hazırda 50 ülkeye olan ihracatımız bu hedefimizin sadece hayalden ibaret olmadığını göstermektedir” diye konuştu.

Daha fazla yük taşıyabilmek amacıyla hafif, aşınmaya karşı mukavim, kullanım kolaylığı sağlayan, özel alaşımlı malzemeden imal damper kasalarının yaygınlaşacağını, kendilerinin de daha kaliteli ekipmanlar üretebilmek için sürekli araştırmalar içinde olduklarını söyleyen Yüksel, “AR-GE çalışmalarının yanı sıra, kullanıcıların önerileri, istekleri ve bazen şikayetleri de bize bu yolda destek veriyor.  Müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak doğru damper üretimi yapıyoruz, bu yolda devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Çürük elmalar ayıklansın

Efe Endüstri Ticaret AŞ Satış ve Servis Sorumlusu Şefik Yüksel’in en çok yakındığı da, kurumsallaşmış tüm firmalarda olduğu gibi merdiven altı üreticiler. Araç üstü ekipman üretiminde arz-talep istikrarsızlığı olduğunu ifade eden Yüksel, “ Piyasada, kalitesini kanıtlamış, marka olmuş meslektaşlarımızın yanında, gerekli rekabet şartlarını zedeleyen, kalitesinden ve güvenirliğinden şüphe duyabileceğiniz merdiven altı olarak tabir ettiğimiz birçok üretici bulunmaktadır. Bu üreticilerin ve ürünlerinin en azından minimum norm,  kural ve kriterlere uygunluğu denetlenmelidir. Bu sayede çürük elmalar her sektörde olduğu gibi ayıklanabilecektir” diye konuştu.

Şantiyelere gezici servis hizmeti

Yurt içi ve yurtdışındaki tüm ürünlerinin garanti kapsamında satıldığını söyleyen Yüksel, “EFE kalitesi ile gerekli servis hizmetlerini sağlıyoruz. Yurtiçindeki Bölge Müdürlüklerimiz ve Temsilciliğimizin haricinde, ihtiyaç duyulması halinde müşteri şantiyesinde hizmet verebilecek gezici servislerimiz bulunmaktadır. Garanti şartlarımız, kullanım hataları hariç, imalat, montaj ve malzeme hatalarını kapsamaktadır. Aynı zamanda tüm ürünlerimize 10 yıl süre ile yedek parça desteği sağlamaktayız” dedi.

BUS&TRUCK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.