easyJet ve UNICEF işbirliği 1 milyon Pound bağışa ulaştı

easyJet ve UNICEF işbirliği 1 milyon Pound bağışa ulaştı

Avrupa’nın 1 numaralı düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet’in, UNICEF işbirliğinde başlattığı “Change for Good” kampanyası, 6 ay içerisinde...

Avrupa’nın 1 numaralı düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet’in, UNICEF işbirliğinde başlattığı “Change for Good” kampanyası, 6 ay içerisinde 1 milyon Pound tutarında bağış topladı.

Avrupa’nın 1 numaralı düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet ve dünyanın önde gelen çocuk örgütü UNICEF işbirliğinde temmuz ayında hayata geçirilen “Change for Good” kampanyasına easyJet yolcularından 6 ay içerisinde 1 milyon Pound’lık bağış desteği geldi. Bu mutlu gelişme, easyJet ve UNICEF yetkililerinin katılımı ile Londra Luton Havaalanı’nda kutlandı.

easyJet’in toplam 130 destinasyonundaki uçuşlardan topladığı 1 milyon Pound’lık bağış sayesinde UNICEF, yaklaşık 2.5 milyon çocuk ve anneyi ölümcül hastalıklar ve tetanostan koruyacak. Toplanan bağışlar ile ayrıca, 3 milyon çocuğun yaşamsal Vitamin A takviyesi ile körlükten kurtulması ve sağlık sektöründe çalışanlar ve annelerinin Afrika’daki annelere hayat kurtarıcı destek vermeleri için eğitilmesi girişimlerinde kullanılacak.

14 Aralık itibariyle easyJet’in tüm Avrupa uçuşlarında kabin ekibinin Noel Baba şapkalarıyla bağışları destekleyecekleri projede ayrıca easyJet ile seyahat eden tüm yolculara “Change For Good” işbirliğini destekledikleri için teşekkür amaçlı çikolatalar hediye ediliyor. easyJet kabin ekibi, 600’den fazla rotada uçan easyJet yolcularını UNICEF’e destek vermeleri için destekleyerek “Change For Good” programının elçisi olarak görev yapıyor.

1 milyon Pound gibi önemli bir bağış toplayabildikleri için çok heyecanlı olduklarını dile getiren easyJet CEO’su Carolyn McCall:

”Bu bağış birçok çocuğun hayatını kurtarmaya yardımcı olacak. Bu değerli amaç için bizi destekleyen ve cömertçe bağış yapan tüm yolcularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

easyJet İsviçre, Avusturya, Türkiye ve Doğu Avrupa'dan sorumlu Pazarlama Müdürü Peter Voets konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“Seyahat etmeyi kolay ve ekonomik hale getiren bir havayolu firması olarak yolcularımıza bizimle uçtukları her zaman UNICEF’e kolayca bağış yapabilmeleri fırsatını sunmak için bu işbirliğini gerçekleştirdik. Bir çocuğun ölümcül hastalıklardan korunmak için aşılanması için sadece 60 sent yeterli. easyJet yolcularının bu dönemde fark yaratacağına inanıyorum” dedi.

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü Alanor Olalı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“Ülkemin çocukları ve dünya çocukları adına easyJet’e şükranlarımı sunuyorum. Bir daha ne zaman kullanacağımızı bilmediğimiz bozuk paralar, birçok çocuğun yüzünü güldürecek, yaşamlarında büyük farklar yaratacaktır” dedi.

UNICEF’in dünyanın önde gelen havayolu şirketleri ile beraber yürüttüğü küresel bir açılım programı olan Change for Good projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 66 milyon pound bağış toplandı. Avrupa uçuşlarında easyJet ile seyahat eden yolcular, “Change for Good” keselerine diledikleri miktarda bağış yapabiliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.