E-Ticaret Trendleri ve Lojistik Çözümleri logitrans Fuarı’nda

E-Ticaret Trendleri ve Lojistik Çözümleri logitrans Fuarı’nda

-Türkiye’nin e-ticareti geçen yıl % 66 arttı. Toplam e-ticaret hacmi 226 milyarı aştı. Türkiye’deki tüm kargo ve kurye işlemlerinin %60’ını e-ticaret gönderileri oluşturuyor. E-ticaret ile büyüyen lojistik pazarı, yeni çözümleri de beraberinde getiriyor

Dünyadaki hacmi 4,3 trilyon dolara ulaşan e-ticaret uygulamaları tüm yönleriyle birlikte, logitrans Fuarı’nda görünür olacak. “2020’de, bir önceki yıla göre yüzde 66 artış göstererek 226 milyar 200 milyon liraya yükselen Türkiye’nin e-ticaret hacmi, beraberinde yepyeni bir lojistik hizmet alanı yarattı,” diyen Eko Fuarcılık Fuarlar Müdürü Altınay Bekar; “E-Ticaretin kendine özgü lojistik gereksinimleri bulunuyor. Bunların en son örneklerini 10-12 Kasım 2021 tarihlerinde yapacağımız Uluslararası Transport Lojistik Fuarı logitrans’da göreceğiz,” dedi. Altınay Bekar, şunları söyledi:
“Genel ticaret içindeki e-ticaret oranı yükseliyor. E-ticaretin genel ticaret içindeki oranı, 2020 yılında yüzde 5,9 oranında artarak yüzde 15.7’ye kadar çıkmıştır. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 12,3 düzeyindedir. Ticaret Bakanlığı verilerine göre e-ticaretin yüzde 91,4’ü, yurtiçi e-ticaret sitelerinden yapılıyor. 207 milyar lirayı bulan bu ticaretin dışında kalan 9,3 milyar liralık e-ticaret, yurtdışı e-ticaret sitelerinden ya da bunların Türkiye birimlerinden yapılıyor. Toplam e-ticaretin yüzde 64’ü ise perakende ticaretten oluşuyor. Genel ticaret düşerken bile e-ticaretin artığı gözleniyor. E-ticaretin öne çıkardığı kapıya teslim, iade lojistiği gibi yanlarıyla kendine yeni bir açılım bulan lojistik sektörü, beklentileri en üst düzeyde karşılayan çözümleriyle logitrans’ta görülecek.”
Türk lojistikçilerinin sadece Türkiye’de değil, bir ayağı yurt dışında bulunan e-ticaret gönderileri alanında etkili çözümler ürettiğini savunan Altınay Bekar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“E-ticarete konu mallar çeşitlendikçe lojistik gereksinimleri de çeşitleniyor. Ülkemizde halen 256 bin 861 işletme e-ticaret faaliyetinde bulunuyor. Beyaz eşyadan giyime, elektronik ürünlerinden yiyeceğe, kitaptan çiçeğe kadar değişen ürünlerin satışı ve ulaşımı yapılan e-ticaret alanında bu ticaretin fiilen gerçekleşmesini sağlayanlar ise lojistikçilerdir. Ürün çeşitli, teslimat adresleri sınırsız, zaman son derece kısıtlı ve müşteri alabildiğine sabırsız... İşte lojistikçi bu koşullar altında iğneden ipliğe her şeyi üretim yerinden ya da deposundan alıp, son tüketiciye en hızlı, emin ve ucuz şekilde ulaştıracak. Beklenti bu... Türk lojistikçileri bunu genel olarak başarılı bir şekilde yapıyor. Sosyal medya üzerinden gelen yorumlar, eleştiriler, şikayetler lojistikçiler için bir nevi iyileşme aşısı olarak kullanılıyor.” Altınay Bekar, e-ticaret hizmeti veren ve alan kesimlerin logitrans Fuarı’ndaki buluşmasının sabırsızlıkla beklendiğini açıkladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.