"Dünyanın en büyüğü" dudak uçuklatacak rakamla satışta

"Dünyanın en büyüğü" dudak uçuklatacak rakamla satışta

Geçtiğimiz ay ise ilk uçuşunu gerçekleştirerek kendini ispatlayan Stratolaunch uçağı hakkında gelen son fiyat bilgisi herkesin ağzını açık bıraktı! Bakalım dünyanın en büyük uçağı fiyat hakkında gelen son bilgi nasıl?

6 motora sahip, 28 tekerlekli devasa uçak, bir futbol sahasından daha büyük. Askeri görevler için tasarlanan ve bu amaç doğrultusunda güçlü motorları ile dikkat çeken uçak satışa çıktı. Dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch’ı satın almak isteyenlerin cebinden çıkarması gereken ücret tam 400 milyon dolar. Bu fiyat ile beraber Stratolaunch hem en büyük uçak hem de dünyanın en pahalı uçaklarından birisi olmuş oldu.

Bu fiyat, herkes için anormal bir seviyede yüksek görülse de, uçağın alıcısı arasında son dönemlerin en tanıdık isimlerinden Elon Musk var. Elon Musk, bu devasa uçağı SpaceX şirketi için kullanmak isteyebilir. Bir diğer tahmini alıcı ise Amazon’un sahibi Jeff Bezo olarak görülüyor. Jeff Bezo halihazırda BlueOrigin’e sahip ve bu uçak, uzay seyahatleri amacına hizmet etmek için kullanılabilir.

Dünyanın en büyük uçağı fiyat ve özellikleri ile konuşulacak!

226 bin kg ağırlığındaki dev gövdeli uçak, yaklaşık 250 bin kg’ye kadar yük taşıma kapasitesine sahip. Bu yük taşıma kapasitesi, özellikle yukarıda bahsettiğimiz şirketler için oldukça cazip bir taşıma kapasitesi. Devasa uçak, herhangi bir hangarda üretilemeyeceği için, Mojave çölünde özel olarak tasarlanan, 9,593 metrekarelik bir hangarda üretildi.

stratolaunch3.jpg

SHIFTDELETE.NET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.