DUMA, Polonya TIR'larına taşıma yasağı istedi

DUMA, Polonya TIR'larına taşıma yasağı istedi

Sektör temsilcileri, bu yönde alınacak bir yasak kararının Rusya'ya gerçekleşen otomobil ve yedek parça tedariğini olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Parlamentonun alt kanadı Devlet Duması Polonya'ya ait araçların Rusya'da mal taşımasının yasaklanması için hükümete başvuruda bulundu. Duma milletvekilleri öneriyi Rus taşımacılık şirketlerine karşı uygulanan yaptırımlara cevaben hazırladıklarını açıkladı.

Duma'nın önerisi Polonya plakalı tırların Rusya'ya girmesine izin vermekle birlikte, ülke içinde taşıma yapmasına engel oluyor. Buna göre söz konusu araçların yolculuğu sınıra en yakın gümrük terminalinde sona ermek zorunda. Araçların Rusya fiyatlarından yakıt dolduruması da yasak olacak.

Autnews.ru portalına konuşan sektör temsilcileri ise bu yönde alınacak bir yasak kararının öncelikle Polonya plakalı araç kullanan Belaruslu taşımacıları, daha sonra da Rusya'ya gerçekleşen otomobil ve yedek parça tedariğini olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Sektör temsilcilerine göre Polonya tırlarına yasak getirmek Rusya ile Çin ve Orta Asya ülkeleri arasında işleyen lojistik güzergahlarını da sekteye uğratma riski barındırıyor.

KAYNAK: Turkrus.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.