DTO İzmir, çocuklara denizi anlatıyor

DTO İzmir, çocuklara denizi anlatıyor

 Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, genç nesillerin eğitimi konusunda pek çok projeye imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda...

 

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, genç nesillerin eğitimi konusunda pek çok projeye imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda çocuklara, denizcilik bilincini aşılamak, deniz temizliği, deniz ve deniz canlılarının nasıl korunması gerektiği gibi konular tiyatro oyunu ile anlatılıyor.

Recro Organizasyon tarafından Paraşüt Kulesi’nin yanında kurulan “DTO Çocuk Kulübü”, çocukları tiyatro oyununa dahil ederek eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA İzmir Şubesi Başkanı Géza Dologh, TURMEPA olarak öncelikli hedeflerinin çocukların denizcilik altyapısını oluşturmak ve denizlerin korunması yönünde eğitmek olduğunu söyledi.

“Tüm aileleri Fuar’daki etkinlik alanımıza çocuklarıyla beraber bekliyoruz” diyen Dologh, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Etkinliklerde aynı zamanda çocuklarımızın denizcilik altyapısının temellerini atmak üzere; gemi maketi yapma, uzaktan kumanda ile tekne kullanma, yelkenli tekne( optimist yelkenli tekne) kullanma, gemici bağı yapma gibi temel denizcilik eğitimleri verecek gemicilik atölyeleri yer alıyor. Standımızda ayrıca, çocuklara deniz ve denizcilik eğitimi hakkında bilgi aktarıldıktan sonra, Şubemizce yayımlanan “Ben Denizciyim” isimli kitap dağıtılıyor.

Amacımız, halkımızı 7’den 70’e bu konuda duyarlı hale getirmek. Denizlerin temizliğine yönelik eğitim çalışmalarımıza okulların tatile girmesi nedeni ile ara verdik. Yeni eğitim döneminin başlaması ile birlikte ilköğretim okullarındaki öğrencilere “Denizci Çocuk Şenlikleri” adı altında interaktif eğitim çalışmalarımız tekrar başlayacak.

Türkiye ve İzmir için çok önemli olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gerçekleştirdiğimiz aktivitelerle pek çok çocuğa ulaşma imkanı buluyoruz” diye konuştu.

Eğitici tiyatro oyunlarının yanında skeçlerin ağırlıklı olarak sunulduğu etkinlikte ayrıca, çocukların yarışmacı ve katılımcı olarak yer alabileceği resim, şiir, şarkı yarışmaları bölümleri yer alıyor.

DTO-İZFAŞ ZAFER KUPASI

YELKEN YARIŞLARI

DTO İzmir Şubesi tarafından İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında hayata geçirilecek bir başka etkinlik ise, “DTO –İZFAŞ Zafer Kupası Yelken Yarışları”. Türkiye Yelken Federasyonu ve İzmir İl Yelken Temsilciliği ile koordine edilen yarışma, 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, yarışmaya, bu yıl İZFAŞ tarafından destek verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Dologh, konu hakkında şunları aktardı:

“İzmir Körfezine baktığımızda çoğu zaman sadece yük veya konteyner gemilerinin olduğunu görüyorduk. Bu gemilerin yanına yelkenlileri eklemek amacıyla 4 yıl önce yola çıktık ve yıllardır kötü kokusu ile adını duyuran İzmir Körfezi’nde artık yelken yarışlarının artarak yapıldığını göstermek istedik. Biz bir konunun altını özellikle çiziyoruz. Deniz ile ilgili bütün etkinliklerin arkasındayız ve destek vermeye devam edeceğiz. Rotamız; deniz ve deniz sevgisi. Bu çizgide ilerleyeceğiz.”

ŞENLİKTE NELER VAR?

Kukla Gösterisi

Gemi kaptanı ve bahriyeli bir askerin denizcilik üzerine yaptığı eğitici diyaloglardan oluşan kukla gösterisi çocuklara denizciliği sevdiriyor.

Skeçler ve Tiyatro Gösterileri

Deniz temizliği ve denizde var olan yaşamın korunmasını amaçlayan tiyatro gösterisi, denizci aile skeci ve pantomim gösterileri ilk günden yoğun ilgi çekiyor. Bay doğru ve bay yanlış, illüzyon gösterileri ilgiyle izleniyor.

Optimist Yelken Eğitimi

Milli Sporcular eşliğinde çocuklara yelken sporunun temel eğitimi veriliyor.

Atölyeler

Çocuklar gemi maket atölyesinde uzman eğitmenler eşliğinde gemi maketi yapmanın inceliklerini öğrenirken, resim atölyesinde yaptıkları resimlerle ödül almanın hazzını yaşıyorlar.

Oyunlar

Şenlik boyunca Dokun Hisset Kutusu, Balık Tutma Havuzu, Tekne Kullanma Havuzu, Korsan Hazine Adası, Yunus Evi, Pinyata Oyunu çocuklara unutamayacakları dakikalar yaşatacak. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.