Dr. Güntürk Üstün'ün 7. kitabı çıktı

Dr. Güntürk Üstün'ün 7. kitabı çıktı

LOJİPORT yazarlarından Dr. Güntürk Üstün’ün 7. şiir kitabı da okurlarıyla buluşmaya hazır. Üstün,Havayoluna Selam Uçuran Dizeler adlı kitabında bu kez “yolculuk”u değil, havayolunu ve uçak kardeşlerini öne çıkarmış.

LOJİPORT yazarlarından Dr. Güntürk Üstün’ün 7’nci şiir kitabı da okurlarıyla buluşmaya hazır. Üstün, “Havayoluna Selam Uçuran Dizeler” adlı İzmir’deki “Şehir Hatları Yayınları” tarafından yayımlanan yeni kitabında bu kez “tren ve gemi yolculuklarını” değil, sivil havacılığı ve uçak kardeşlerini öne çıkarıp,  o büyülü ve benzersiz evreni adeta sözcük sözcük, dize dize titizlikle irdeleyip kağıda dökmüş. Yazarımız 7’nci eserinin tanıtımını şu cümlelerle özetliyor:

"Yazınsal evrenimin merkezine kesin bir kararlılıkla oturttuğum yolculuk temalı şiirler yazma serüvenimin 12’nci yılında, gemi ve tren kardeşlerimi yapıtlaştırmaya kısa bir süreliğine ara verip, bu kez kendime konu olarak havayollarıyla uçak kardeşlerimi seçtim. Bir yaz öğlesinde, büyük ve işlek bir uluslararası havalimanındaki kalkıp inen yolcu jetlerinin gürültülü görüntüleri bana aniden, hayatım boyunca farklı amaçlarla en fazla yolculuk ettiğim taşıtın uçaklar olduğunu anımsattı. Onların varoluşunu algılayabildiğim ve yeteneğimin izin verdiği ölçüde aktarabileceğim bir şiir kitabı yazmadan, gezegenimizden ayrılmak zorunda kalmamayı umarak, hemen aynı akşam                7’nci şiir kitabımın yaratım sürecine giriştim. Olası etkileyiciliği göz önüne alındığında, uçuş korkusu taşıyanların dikkatli biçimde, uçakseverlerin ise diledikleri sıklıkta okumalarını önereceğim bu yeni yapıtım; Jet Çağı ile birlikte görkemli yükselişine başlayıp, 11 Eylül saldırılarıyla uğradığı korkunç örselenmeyi hayli gergin ve sıkıntılı geçen uzun yıllarla onarabilen sivil havacılık dünyasına şiir yordamıyla tarafımdan gönderilmiş içtenlikli bir selamlamadır."

LOJİPORT ailesi olarak, Sayın Güntürk Üstün'ün misyon edindiği yolda daha uzun yıllar ülkemiz ulaştırma ve edebiyat dünyasına birçok yetkin eser kazandıracağını umuyor, “Havayoluna Selam Uçuran Dizeler”in geniş kitlelelere ulaşmasını diliyoruz.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.