Doğuş, VW'ni zirveye taşıdı

Doğuş, VW'ni zirveye taşıdı

Volkswagen'in ticari araçlar yöneticisi H. Heiner Tueting, Doğuş Otomotiv’in VW dünyasındaki birinciliğini açıkladı. Volkswagen ticari araçların her...

Volkswagen'in ticari araçlar yöneticisi H. Heiner Tueting, Doğuş Otomotiv’in VW dünyasındaki birinciliğini açıkladı.

Volkswagen ticari araçların her yılbaşı ilk iş günü Türkiye’yi ziyaret eden yöneticisi H. Heiner Tueting, Doğuş Otomotiv’in VW dünyasındaki birinciliğini açıkladı. Tueting, 2006 yılında dünya çapında 442 bin adet Volkswagen ticari araç satışı gerçekleştirdiklerini, bunun 31 bin adetinin Türkiye’de satıldığını belirterek şunları söyledi: “Türkiye, Volkswagen’in en büyük ihracat pazarı oldu. Başarılı bir iş ortaklığı yürüttüğümüz Doğuş, Türkiye’yi dünyada Almanya’dan sonra en çok ticari aracımızın satıldığı ikinci ülke haline getirdi.”

Doğuş Otomotiv Volkswagen Ticari Genel Müdürü Vedat Uygun ise Türkiye’nin yaygın bir KOBi ülkesi olduğunu belirterek, otomobil konforuyla yük taşıma opsiyonunu birlikte sunabilen hafif ticari araçların tercih edildiğine dikkati çekti.

BAZI SORU İŞARETLERİ VAR

VW Ticari Araç Global Satışlar Başkanı Tueting, 2006 yılında dünya ticari araç pazarının yüzde 3’e yakın bir büyüme kaydettiğini, buna karşın kendi büyümelerinin yüzde 10’a ulaştığına dikkat çekti.

Tueting, çıkışlarının 2007 yılında da süreceğini belirterek, şunları kaydetti: “2007 yılında da ticari araç serimizdeki başarılarımız devam edecek. Türkiye’de yeni yıla yönelik bazı soru işaretleri var. Seçimler oldukça kafa karıştırıyor. Ama ben 10 yıldır Türkiye’yi biliyorum. Bu tür sorunlar hep oldu ve buna rağmen ekonomi hep büyüdü.”

240 BİN TİCARİ SATILIR

2005 yılına göre Türkiye otomotiv pazarının küçüldüğünü belirten Doğuş Otomotiv Volkswagen Ticari Genel Müdürü Vedat Uygun, “Ticari araç segmentinde yüzde 13 payla üçüncü olduk. Bu yıl pazarın 2006’daki gibi seyredeceğini öngörüyoruz. Bu da 240 bin civarında satış demek. Bu rakam Türkiye gibi bir Kobi ülkesi için normal pazar seyridir. Kriz olmazsa Türkiye’de 250 bin adet civarında ticari araç satılır. 2006 yılında 2005’e göre ticari araç pazarı yüzde 11 düştü. Biz hacim olarak olmasa da pazar payı olarak yüzde 10 büyüdük. 31 bin 629 adet araç satarak, Doğuş Otomotiv bünyesinde satılan her yüz aracın 40’ı Volkswagen ticari araçları oldu.

Üretim işi birkaç ayda netleşir

Volkswagen ile Doğuş yetkilileri arasında üretime dönük işbirliği için görüşmelerin sürdüğüne değinen Tueting, “Henüz sıcak bir proje masada yok. Niş yani çok özel bir modele dönük yatırım olabilir. Bu konuda kesin kararımızı bir kaç ay içinde açıklayacağız. Bugün için üretime evet veya hayır diyecek durumum yok. Evet, Türkiye’de üretim yapmak bir fırsat. Türkiye’de yatırım yapacaksak, belki niş bir üründe karlılık yakalarsak diye görüşmelerimiz sürüyor. Bir kaç ay içinde daha net olarak konuşabiliriz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.