DKV'nin 2019 hedefi Avrupa dışında büyümek

DKV'nin 2019 hedefi Avrupa dışında büyümek

DKV Euro Service Türkiye, Rusya pazarında gösterdiği başarıyla Avrupa DKV ülkeleri arasında Eylül ayı itibariyle satış şampiyonluğuna ulaştı. DKV Euro Service Türkiye Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer ile hedeflerini ve gelecek planlarını konuştuk.

  • DKV Euro Service’in global büyüme hedeflerinde Türkiye nasıl bir rol oynuyor?

DKV Euro Service 930 çalışanı ve 42 ülkede 70 bin kabul noktası ile müşterilerine hizmet sunuyor. Gerek küresel olarak gerekse lokalde her sene ciddi büyümeler kaydediyoruz. 2017 rakamlarıyla 170 binin üzerinde müşteriye ulaşan DKV, 7.2 milyar Euro ciro ile sektöründe Avrupa lideri. Türkiye, DKV için daima çok önemli bir ülke ve yatırım yaptığı, ciddiye aldığı bir pazar oldu. Türkiye’nin AB dışında kurulan ilk ülke ofisi olması bunun en güzel kanıtıdır. Örneğin, Rusya ve Gürcistan operasyonu Türkiye’nin sahip olduğu lojistik avantaj görülerek açıldı. Rusya pazarında 2018’in ilk üç çeyreğinde tüm Avrupa DKV ülkeleri arasında en çok satış yapan ülke Türkiye. DKV Euro Service olarak bu sene Türkiye’deki 10.yılımızı kutluyoruz. Büyük bir emek ve özveri ile bugünlere geldik. Şu anda Türkiye’de bu işi yapan en büyük cirolu ilk üç firmadan birisiyiz. Bizim kadar köklü ve yaygınlığı olan, yol ve nakit yardım hizmeti gibi hizmetleri Avrupa ve Rusya’da tek kartla yapabilen başka bir firma daha yok. Bugün Türkiye’de Avrupa’ya ihracat yapan nakliyecilerin yüzde 40’ında DKV CARD var ve büyümemiz artan bir ivme ile devam ediyor.

  • 2018 yılına hangi hedeflerle girdiniz? Bugün itibariyle bu hedeflere ne oranda ulaşabildiniz?

Ekonomik açıdan kötü pek çok koşula rağmen DKV Türkiye olarak ilk üç çeyreği hedeflerimizin üzerinde bir büyüme ile tamamladık. Bu senenin ilk 10 ayında otoban ödemelerinde yüzde 20’ye yakın, yakıt alımlarında ise yüzde 10’un üstünde büyüdük.

  • 2018 yılı içinde hangi ülkeleri hizmet ağınıza eklediniz? Bu ülkelerde ne tür hizmetler sunuyorsunuz? Hizmet ağınıza eklemeyi düşündüğünüz yeni ülkeler var mı?

Yılın başında hizmet yelpazemize Slovenya’yı ekledik. 1 Nisan 2018’den itibaren Slovenya geçişlerinde, 3.5 ton ağırlığın üzerindeki her aracın, araca monteli otoban geçiş kutusunu (OBU) alması zorunlu oldu. Slovenya’daki mevcut otoban ödeme sisteminde gişelerde uzun kuyruklar oluşuyor, bu da ciddi bir trafik yoğunluğuna neden oluyordu. Bu nedenle, Slovenya’nın en son teknoloji ile bariyersiz, yani gişesiz ödeme imkanı veren bir geçiş sistemine ihtiyacı vardı. 2017 ve 2018’in en öne çıkan konuların başında Avrupa otoban geçişlerinde tek kutu kullanımı uygulaması Avrupa Elektronik Geçiş Hizmeti (EETS) oldu. 2017’de başladığımız alt yapı çalışmalarını 2018’de sürdürdük. Mayıs itibariyle kabul edilen ilk siparişlere ait EETS kutuları dağıtılmaya başlandı. Yeni sistem bu sene Belçika ile başlayacak, 2019 yılı başında Almanya, 2019 baharında Avusturya, Fransa, İspanya ve Portekiz'i kapsayacak şekilde genişlemesi, sonrasında İtalya'yı da içermesi planlanıyor. Ayrıca İskandinavya'daki Oeresund ve Storebaelt köprülerinin ödemesi de mümkün olabilecek. Bu sene ayrıca hizmet ağımıza yepyeni bir pazar, Fas eklendi. Müşterilerimiz Fas’ta otoyol hizmetlerimizden yararlanabilecek. DKV böylece Avrupa ve Rusya’nın ardından Afrika pazarına da giriş yapmış oldu.

  • DKV Euro Service olarak 2019 yılına nasıl hazırlanıyorsunuz? Gündeminizde hangi projeler var? Büyüme hedefleriniz neler?

2019 yılı hedeflerimizi günün ekonomik koşullarına göre geçen yıllara oranla daha mütevazı tutuyoruz. Buna karşılık, Rusya gelişme potansiyeli olan bir pazar olarak hedeflerimizde önemli bir yere sahip. Öte yandan, DKV Türkiye olarak bölgede lojistik açıdan önemli ülkelere yayılma planlarımızdan geri adım atmıyoruz. 2019’da Avrupa pazarında sunduğumuz hizmeti genişleterek Kazakistan, Sırbistan gibi lojistik açıdan önemli ülkelere de yayılmayı planlıyoruz. Hedefimiz Kazakistan’da akaryakıt, Sırbistan’da ise otoyol hizmetlerimizle var olmak. Öte yandan, sektörde hızla yükselen bir trend olan ‘ekspres yük taşıma’ segmentinde büyümeyi planlıyoruz. Türkiye’deki lojistik filolarında ekspres yük taşıması yapan küçük araç sayısında son yıllarda artış gözleniyor. Bu araçlar lojistik firmalarına çok hızlı bir teslimat imkanı sunduğu için tercih ediliyor. Bu küçük araçların büyük araçlardan farkı, daha sık akaryakıt alımı yapmaya ihtiyaç duymaları. DKV CARD’ın geçerli olduğu istasyon sayısının fazla olması nedeniyle bu araçların Avrupa’da istasyon aramaları gerekmiyor, bu nedenle bu hizmete sahip firmalar özellikle DKV ile çalışmayı tercih ediyor.

dkv-euro-service.png

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.