DKV’de “önce kutu sipariş et, sonra ruhsat al” dönemi

DKV’de “önce kutu sipariş et, sonra ruhsat al” dönemi

Nakliyeciler, DKV Box Europe kutularını boş olarak sipariş edip, ruhsat alındıktan sonra sistem üzerinden verileri boş kutu ile eşleştirebilecek. Böylece 7 ülke için ayrı kutu tedarikinden ve ilk seferlerdeki masraftan kurtulacaklar.

DKV Türkiye, 3 Ağustos’tan itibaren nakliyecilerimizin yeni araç alımlarında ruhsatın gecikmesinden kaynaklı ekstra ödemelerinin önüne geçiyor. DKV Euro Service Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, daha hiç yola çıkmayan bir araca kutuyu nasıl vereceklerini şu sözlerle açıklıyor:

deniz-cokcos-sezer_--buyuk.jpeg“Nakliyecilerimiz filolarına yeni araç kattıklarında ruhsat işlemleri tamamlandıktan sonra, geçiş yapılan ülkelerin kutularını tedarik edene kadar geçen sürede yüksek geçiş ücretleri ödüyor, dolayısıyla masrafları katlanıyor. Ayrıca her ülkeye girişte sürücülerin yüksek ücretle bilet almak için sıraya girip beklemeleri gerekiyor, yani operasyonel bir sıkıntı da doğuruyor. Biz bu sorunu çözmek için boş kutu hizmetini devreye alıyoruz. 3 Ağustos’tan itibaren nakliyecilerimiz, Avrupa’nın EETS sistemi kapsamındaki bütün önemli paralı yolların ücretlerinin tek kutuyla ödenmesini sağlamak üzere hizmete sunduğumuz DKV Box Europe kutusunu boş olarak sipariş edebilecek. Bu sayede yeni araçların ruhsat işlemleri tamamlanır tamamlanmaz ekstra masraftan kaçınıp tek kutu ile Avrupa’da taşımacılık yapabilecek ve tüm masrafları tek fatura ile alabilecekler. Bunun için yeni araçların ruhsat işlemleri tamamlandıktan sonra web sitemiz www.dkv-euroservice.com/tr  üzerinden sisteme giriş yaparak DKV Box Europe kutularını sipariş etmeleri yeterli. Ruhsatlar alındıktan sonra sistem üzerinden bütün verileri boş kutu ile eşleştirip, aracın ilk seferinden itibaren 7 ülke için ayrı kutu tedarikinden ve ilk seferlerdeki yüksek masraf yükünden kurtulmuş olacaklar. DKV Box Europe kutumuz halihazırda Almanya, Belçika, Avusturya, Fransa, Portekiz, İspanya, Liefkenshoek Tüneli, Warnowquerung Tüneli ile Herren’de geçerli. Eylül ayından itibaren Bulgaristan, ardından Macaristan, İtalya, İsviçre, Norveç, Polonya, Slovenya ve Çekya’nın sisteme entegresi için hazırlıklarımız hızla sürüyor.”

Kazakistan tamam, sırada Azerbaycan ve Kuzey Makedonya var

kazakistanda-81-istasyon.jpgDKV Euro Service’in her geçen gün hızla büyüdüğünü ifade eden Sezer, geçtiğimiz günlerde hizmet ağına ekledikleri Kazakistan ile ilgili de şu bilgileri aktardı: “Kazakistan, uluslararası taşımacılık yapan Türk nakliyecileri için çok önemli ülkelerden biri. Çin’i Rusya’ya bağlayan, oradan Avrupa ve Türkiye’ye varan güzergâhtaki konumu nedeniyle ‘Yeni İpek Yolu’ olarak anılıyor. Ayrıca bu ülkeden bölgedeki en ekonomik yakıtı temin etmek mümkün. Dolayısıyla Kazakistan’da yakıt ikmal talebi oldukça artmış durumda. Durum böyle olunca biz de Türk nakliyecinin önceliklerini göz önünde bulundurarak yatırım planlarımızı güncelledik ve Kazakistan’ı öncelikli kıldık.  Nakliyeciler Kazakistan’da Gazprom Neft firmasına ait 81 akaryakıt istasyonunda DKV Card aracılığıyla uygun fiyatlı yakıt temin edebilirler. İstasyon sayısının çok kısa sürede katlanacağını da belirtmeliyim. Kazakistan’ın da kapsamına dâhil olması ile birlikte DKV; Avrupa, Rusya, Gürcistan ve Fas dâhil 43 ülkede bulunan 100.000’i aşkın kabul noktası ile sektörün en büyük tedarik ağını sunmaya devam ediyor.

Çok yakında nakliyecilerimiz için çok önemli iki yeni ülkeye Azerbaycan ve Kuzey Makedonya’ya da gireceğiz. Bu gelişme ile birlikte DKV hizmet ağı içerisinde en düşük fiyatlı yakıt ikmali yapılabilen ülke Azerbaycan olacak.

“Türkiye’nin anlaşma yaptığı her ülkede KDV iade hizmeti sunarız”

Şu anda Türk nakliyecinin KDV iadesi alabildiği bütün ülkelerde müşterilerine KDV iade hizmeti verdiklerini ifade eden Deniz Çokcoş Sezer, “İtalya ve Romanya hariç tüm ülkelerde net faturalama olacak şekilde, KDV iade hizmeti sunuyoruz. Bizim KDV ödemeleriyle ilgili yeni bir çalışma yapmamız, Türkiye’nin yeni bir ülkenin hükümetiyle karşılıklı bir anlaşma yapmasına bağlı. Müşterilerimiz DKV Card ile yapılmayan işlemlerin makbuzlarını bize ibraz ettikleri durumda, bir sonraki ay DKV faturasına matlup edilir. Bu hızlı işlem sayesinde nakliyeciler, ülkelerden geri ödemelerin gelmesini beklemez, iadesini DKV’den alır. Böylece hem faiz avantajları elde eder, hem de likidite güvenliği kazanır” diye konuştu.

Pandemiye rağmen büyümeye devam

Dünyayı etkisi altına alan pandemi ile birlikte herkes gibi firmalarının da hedeflerinde revizeye gittiğini vurgulayan Sezer, “Geçen yılı Türkiye pazarındaki genel payımızı %50’ye çıkararak kapatmıştık. Sektöre sunduğumuz yeni ürün ve hizmetler ile piyasanın çok da iyi olmadığı bir yılda önemli bir büyüme kaydettik. Türkiye gibi Avrupa’da da pazar payımızı hızla artırırken, 2022 yılına kadar agresif bir büyüme hedefimiz vardı. Yılın ilk iki ayında geçen senenin büyüme oranını yakaladık, ancak mart ayında salgının negatif etkilerini herkes gibi biz de hissetmeye başladık. Üç aylık karantina sürecinde büyüme hedeflerimizden sapmalar oldu. DKV, Avrupa genelinde, tüm dünyanın küresel bir krizle mücadele edeceği 2020 yılını geçen seneyle aynı seviyede bitirmeyi hedefliyor. DKV Türkiye’de ise durum biraz daha farklı çünkü Almanya’daki merkezimiz Türk nakliyecisinin ihtiyaçlarına öncelik vererek yeni hizmet ve ürünler geliştirdi ve geliştirmeye devam ediyor. Dolayısıyla Türkiye’de geçen senenin üzerine kazanımlar koyacağımızı öngörüyoruz” açıklamasını yaptı.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.