DKV Box Europe ile Avrupa yolları kontrolünüzde

DKV Box Europe ile Avrupa yolları kontrolünüzde

DKV Box Europe; başta Almanya olmak üzere Fransa, Avusturya, Belçika, İspanya ve Portekiz’de geçerli tek kutu olacak. Uluslararası nakliyeciler, önceden 4 farklı cihazla geçebildikleri bu ülkeleri tek bir klik ile aktif ya da pasif hale getirebilecek.

Avrupa otoyollarında nakitsiz yol yardım hizmetinin lider kuruluşu DKV Euro Service, 2019 yılını lojistik sektörüne sunduğu yeni ürünler ve hizmetlerle önemli bir büyüme kaydederek kapattı. DKV’nin Türkiye pazarındaki genel payının yüzde 50’ye, kurumsal müşteri sayısının ise 500’e yaklaştığını belirten DKV Euro Service Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, 2022’ye kadar agresif bir büyüme hedefleri olduğunu söylüyor.

dkv-box-europe.jpgBu yıl DKV, Avrupa Elektronik Geçiş Hizmeti (EETS) kapsamında müşteriler için değer yaratan yeni geçiş kutusu DKV Box Europe’u faaliyete geçirdiklerini ifade eden Sezer, “Avrupa’daki bütün önemli paralı yolların ücretlerini ödemek üzere tasarlanan DKV Box Europe; söz verildiği gibi Almanya’da da aktif olarak kullanıma girdi. DKV’nin bu yeni kutusu; Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İspanya, Portekiz’deki paralı yolların yanı sıra Heren Tüneli (Lübeck), Liefkenshoek Tüneli (Belçika) ve Warnow Tüneli (Rostock) için nakliye araçlarının geçiş ücretlerinin ödenmesini sağlıyor. Bu listeye kısa bir süre içinde yeni ülkeler eklenecek” diye konuştu.

deniz-cokcos-sezer_-.jpegAlmanya, yalnızca DKV’de var

Avrupa Birliği’ne dahil bu ülkeler içinde sistemi en farklı olan ülkenin Almanya olduğunun altını çizen Deniz Çokcoş Sezer, “Bizim kutumuz çıktığında Almanya’da da sorunsuz çalışacak durumda olacak dedik. Söz konusu kutuyu acil olarak isteyen bazı müşterilerimize vermiştik artık 31 Ekim’den itibaren tüm müşterilerimize sunulabilir hale geldi. Kutu Avrupa Birliği ülkelerinin bir çoğunda geçerli tek kutu olacak. Daha önce bu ülkeleri geçebilmek için 4 farklı cihaz olması gerekiyordu. Bu kutunun en önemli özelliklerinden biri de, yeni ülkeler eklendikçe, otomatik güncelleme yapılabilecek olması. Örneğin, İtalya’yı açmak istiyorsunuz İstanbul’da masanızın başında tek bir klik ile İtalya hattını açabiliyorsunuz. Normalde İtalya için kayıt olmanız gerekir. Bazen kayıtların bitirilip günlerce kutu beklediğiniz durumlar oluyordu. Bürokrasinin tamamen sona erdiğini söyleyebilirim. Firma bilgilerini ve evraklarını sisteme yüklüyorlar, hangi ülkelerde açmak ya da kapamak isterlerse tek bir klik ile bunu yapabiliyorlar. Piyasada bu kutudan bulabilirsiniz ama Almanya’nın içinde bulunduğu kutu yalnızca DKV’de var” açıklamasını yaptı.

Almanya takmak için 240, sökmek için 50 Euro alıyor

DKV’nin Alman orijinli bir firma olmasının ellerini oldukça rahatlattığını ifade eden Sezer, farklılıklarını da şu sözlerle ortaya koydu: “Almanya’nın, nakliyecilerimiz için çok önemli olduğunun farkındayız. Almanya cihaz ücreti almadığını söylüyor ama cihazı araca monte etmek için 240 Euro’yu bulabilen bir işçilik ücreti alıyor. Aslında bu parayı sokağa atılmış bir para olarak görebilirsiniz. Söktürmek istediğinizde de yine Almanya’ya götürüp söktürmek zorundasınız.  Sökmek için de 50 Euro ücret alıyorlar. Yani toplamda 300 Euro gibi bir para veriyorsunuz. Bize verilecek ücret ise yalnızca bir kira olacak. DKV Box Europe kutusu, HGS-OGS gibi cama takılacak, o kadar. Belçika’da ise kutu ücreti 135 Euro’dur ama bu depozito olarak alınır, kutuyu iade ettiğinizde verdiğinizi alırsınız. Bizim kutumuzda ise yalnızca aylık bir kira bedeli ödemeniz yeterli.”

“DKV ile Sırbistan’ı da sorunsuz geçeceksiniz”

Şu an kullanılabilir akaryakıt kartlarından hiçbirinin Sırbistan’da geçerli olmadığını, aslında aynı durumun Hırvatistan’ı da kapsadığını vurgulayan Deniz Çokcoş Sezer, “Sırbistan’da bir kutu ile ödeme yapmanız gerekiyordu. Nakit verip bir kutu alacaksınız ama nakit ödeyeceğiniz bir yer yok. Kutuyu alıp içine para dolduracaksınız, sonradan ödeme şansınız yok. Biz, Hırvatistan’da iki yıldır bu hizmeti veriyoruz, Sırbistan’da yeni başladık. Böylece nakliyecimizin Kapıkule’den çıkıp Belçika’ya ya da daha kuzeye 2.700 km kesintisiz tek bir kart ile yol almaları mümkün. Bu hat boyunca hiçbir şekilde para ödemeden yalnızca DKV kartıyla gidebilirsiniz. Otoban geçişlerinizi öder, akaryakıt alır, yol yardım hizmetinden yararlanabilirsiniz, nakit paraya ihtiyacınız olur, nakde dönüştürebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

DKV, Bulgaristan için de hazır

Uluslararası nakliyecilerimizin Avrupa’ya çıkışlarında en çok kullanmak zorunda kaldıkları ülkelerden Bulgaristan da, elektronik kutu sistemine geçme kararı aldı. 2020 yılının ilk çeyreğinde sistemin devreye girmesi bekleniyor. Öngörülü davranarak bu ülkeyle de anlaşmaları yaptıklarını ifade eden DKV Euro Service Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, “Kilometre başına ücret ödeyecekleri için Bulgaristan’da da kutu almaları gerekecek. Nakliyecilerimiz, bize başvurduklarında daha Türkiye’den çıkış yapmadan bu sorunu da çözmüş olacaklar” dedi.

DKV-Durmaz işbirliği

Avrupa’daki ofislerinin normal satış ofisi ve acente şeklinde konumlandığını ifade eden Sezer, LOGITRANS Fuarı’nda tek bir stant görünümünde yer aldıkları DURMAZ ile işbirliklerinin boyutunu sorduğumuzda ise bizi şu sözlerle yanıtladı:  “Piyasadaki uzun yıllara dayanan tecrübesine ve sektörde sevildiklerinden yola çıkarak Durmaz şirketine DKV kartlarının Türkiye’deki acenteliğini teklif ettik, onlar da bizi kırmadılar. Durmaz’ın kendi müşterileri ile köklü bir ilişkisi var ve oldukça sadık müşterilere sahipler. O nedenle bize desteklerinin oldukça fazla olacağına inanıyorum. Öte yandan Durmaz Spedition, Avusturya’nın çok büyük bir gümrük noktasında hizmet veriyor ve birçok nakliyecinin gözdesi bir firma. Avusturya en önemli noktalardan biri, biz de güçlerimizi birleştirerek portföyümüzü geliştirmeye karar verdik.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.