DKV, 85 yılın rekorunu kırdı

DKV, 85 yılın rekorunu kırdı

Geçtiğimiz yılı 5.8 milyar euroluk rekor bir satışla kapatan DKV Euro Service, düşük seyreden akaryakıt fiyatlarına rağmen 80 yıllık tarihinin zirvesine çıktı.

Yaklaşık 85 yıldır lojistik ve karayolu taşımacılık sektörüne hizmet sağlayan DKV Euro Service, tarihinin en büyük başarısına imza attı. Geçtiğimiz yıl, 5.8 milyar euroluk satış yaparak tarihi bir rekora imza attıklarını söyleyen DKV Euro Service Türkiye Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, bu başarıyı; bir önceki yıla oranla yüzde 12 daha düşük seyreden akaryakıt fiyatlarına rağmen yakaladıklarını kaydetti. Sezer, “Akaryakıt fiyatları, küresel arz fazlası nedeniyle 2015’te bir önceki yıla kıyasla yüzde 12 daha düşük seyretti. Buna rağmen deneyimli satış ekibimiz ve güçlü altyapımız sayesinde bu başarıyı yakaladık. Rusya’nın da içinde yer aldığı bölgeyi hizmet ağını ve otomobil filo segmentinde Novofleet yakıt kartını da sisteme dahil ederek düşük akaryakıt fiyatları nedeniyle oluşan dalgalanmayı telafi etmeyi başardık. Bunun yanı sıra, Avrupa çapında KDV iadesi işlemlerini yürüten DKV grup şirketlerinden Remobis, KDV iadesi tahsilat sürelerini ortalama yüzde 50 oranında azalttı. Bu yıl da ayni ivmeyi korumak amacıyla gerek yurtiçi, gerekse Avrasya projemize dahil olan Gürcistan ve Kazakistan pazarlarını da hizmet alanımıza dahil etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

ELEKTRONİK OTOYOL SİSTEMİ NİSAN’DA BAŞLIYOR
DKV müşterilerinin, bulundukları ülkeye göre farklı avantajlar kazandığını anlatan Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “DKV olarak nakitsiz hizmetten, otoyol geçiş ücretlerine ve vergi iadesi ödemelerine uzanan geniş bir yelpazede maliyet optimizasyonu ve filo yönetim hizmeti sunuyoruz. Şirket olarak hedefimiz genişleyen hizmet ağımızla, müşterilerimizin yollardaki en güvenilir iş ortağı olmak. Sunduğumuz hizmetlere ek olarak farklı ülkelerde yürürlükte olan uygulamalar, mevzuattaki değişiklikler ve yenilikler hakkında onları düzenli olarak bilgilendiriyor, onlara akaryakıt konusunda maliyet avantajı sağlayacak önerilerimizi paylaşıyoruz. Belçika otoyollarında ağırlığı 3,5 ton ve üzeri araçlar için geçerli olan vinyet uygulaması yerini elektronik otoyol sistemine bırakıyor. 1 Nisan 2016’dan itibaren yürürlüğe girecek olan sisteme kayıtlar 1 Ekim 2015’de başladı. DKV olarak Belçika elektronik otoyol sistemi faturalamasını da yapmaya başlıyoruz. Bu geçiş sürecinin sağlıklı yürümesi için DKV olarak şirket içinde tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve geçen yılın ortasından itibaren sistematik olarak müşterilerimize hatırlatmalar geçtik. Diğer ülkelerde olduğu gibi Belçika’da da detaylı faturalama yapılacak. Öte yandan Avrasya bölgesindeki ağırlığımız giderek artıyor. Rusya’da otoyol ödemelerinde geçerli tek Avrupalı kart olduk.”

“TÜRKİYE‘DE DE RÜZGAR ENERJİSİ KULLANIMINA DESTEK VERİYORUZ”
DKV’nin, Avrupa’nın en iyi yakıt kartı ödülüne sahip, çevre dostu bir marka olduğunu belirten Deniz Çokcoş Sezer, şirket olarak dünyadaki pek çok iklim koruma projesine destek verdiklerine dikkat çekerek, “Harcanan her litreye karşılık, sertifikalı iklim koruma projelerine yapacağınız her ilave yatırım karbondioksit emisyon değerlerinde bir eksilme anlamına geliyor. Dünyada destek verdiği iklim koruma projelerine ilave olarak Türkiye‘de de rüzgâr enerjisi kullanımına destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.