Dizeli getir, benzinliyi götür!

Dizeli getir, benzinliyi götür!

BMW, anavatanı Almanya'da yeni kiralanacak dizel motorlu araçları, gündemdeki dizel yasakları yürürlüğe girmesi halinde geri alacağını garanti etti.

Leipzig’deki Alman federal mahkemesinin geçen ay sonu aldığı kararla, şehir merkezlerinde eski nesil dizellerin kullanılmasının yasaklanması ihtimali, sunduğu modellerin tamamı Euro 6 egzoz salınım koşullarını sağlamasına rağmen Bavyeralı premium otomobil üreticisi BMW’yi harekete geçirdi. Almanya yollarındaki araç filosunun ve yeni satışların da yarısında dizel motorlu modeller bulunan BMW, premium kiralama hizmetinden faydalanan müşterilerinin ikamet ettikleri adrese 100 km yakında bir şehir merkezinde dizel yasağı ilan edilirse, araçlarını benzinli veya elektrik motoru destekli hibrit modellerle değiştireceğini garanti eden bir duyuru yaptı.

Dizel motorlu araçları geri alma garantisidizel-benzin-bmw.png

BMW’nin Almanya’daki tüm satış kanallarına ilettiği bültende ” 15 Mart itibariyle, dizel motorlu yeni bir BMW kiralayan müşterilerimiz, söz konusu yasaklar, oturduğu veya çalıştığı bölgenin 100 km çapında yürürlüğe girerse, aracını koşulsuz şartsız benzinli veya daha düşük emisyonlu bir modelle değiştirebilir” maddesiyle, değişim garantisi verilmiş.

BMW, modern dizel motorlarının bu yasaktan etkilenmeyeceğini bilse de, elinde hali hazırda mevcut olan ve üretimi devam eden bir teknolojiyi riske atmamak adına böyle bir girişimde bulunmuş. Yeni pazarlama politikası kapsamında ‘çevrecilik bonusu’ olarak Euro 4 dizel motorlu BMW araç sahiplerine yeni bir plug-in Hybird veya Euro 6 normlarına uygun motorlu yeni araç alımlarında federal vergi indirimlerinden hariç 2 bin Euro fazladan indirim yapılacak.

BMW Almanya pazarlama müdürü Peter van Binsbergen ” Dizel motorlu modellerimiz gelecek düzenlemelere uygun” ifadesinde bulunurken, ” Dizel motorlar, günümüz motorlu araçlarında kullanılan en verimli güç kaynağıdır ve egzozdan çıkan zararlı gazları filtreleme yöntemlerindeki gelişmeler sayesinde son derece çevrecidir” eklemesini de yapmış.

Hürriyet Oto

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.