Diyarbakır Belediyesi 20'si doğal gazlı 30 otobüs aldı

Diyarbakır Belediyesi 20'si doğal gazlı 30 otobüs aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 20’si doğalgazlı olmak üzere 30 otobüs aldı. Biz bu haberi, başka şansımız olmadığı için belediyenin internet sitesinden aldık. Sonra bir şey dikkatimizi çekti. Otobüslerin markasıyla ilgili tek bir işaret yoktu.

Engelliler ve bebek arabalarının rahatlıkla binebileceği otobüslerin, 10’u aralık ayında, 20’si ise 2017 yılının ilk aylarında halka hizmet vermeye başlayacak. 12 metre uzunluğunda, 3,5 metre yüksekliğinde 90 yolcu kapasiteli yeni otobüslerin, 10’unun aralık ayında, 20’sinin ise 2017 yılı içinde halka hizmet vermeye  başlaması bekleniyor.

Spotta da belirttiğimiz gibi haberi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden aldık. Daha sonra bölgede yayınlanan diğer gazetelere de baktığımızda otobüslerin markasıyla ilgili tek bir ibareye rastlamadık. Merak edenler için belirtelim. Alınan otobüsler BMC.

Haberi toparladıktan sonra sıra görsel eklemeye geldi. Bilinçli midir bilinmez ama tüm görsellerde markanın kapatılmasına özen gösterilmiş sanki…

Alınan otobüslerin Diyarbakır halkına ulaşım rahatlığı getirmesini diliyor, haberimize geçiyoruz.

Doğalgazlı otobüs sayısı artacak

Ulaşım Daire Başkanı Yılmaz Abiş, Diyarbakır halkına daha güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti vermek amacıyla çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Toplu taşıma araçlarının bazılarının 8 yıllık olduğunu, bunların ekonomik ömürlerini doldurduğunu ifade eden Abiş, otobüslerin yüzde 80’nin de dizel (motorin) yakıt kullanıldığını kaydetti.

Belediye ekonomisine kazanç sağlamak amacıyla dizel araç alımı yapılmadığını, dizel araçlar yerine doğalgazlı araçların tercih edildiğini söyleyen Abiş, 10 araç alımının yapıldığını, bu otobüslerin aralık ayında halka hizmet vermeye başlayacağını, 2017 yılı içinde de doğalgazlı 20 aracın daha toplu taşıma filosuna katılacağını bildirdi.

Daha ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu

“Dizel ve doğalgazlı araçlar arasında ekonomik açıdan yüzde 50’lik bir fark var. İmkânlar el verdiği ölçüde yıl be yıl eski araçları doğalgazlı otobüslerle değiştireceğiz.” diyen Abiş, dizel araçların çevreye emisyon olarak zararlı gazlar yaydığını, doğalgazlı araçların tamamen çevreye duyarlı ve emisyonlarının sıfır oranında olduğunu, bu nedenle doğalgazlı otobüslerin tercih edildiğini vurguladı.

Engelliler otobüsleri rahat kullanabilecek

Yeni toplu taşıma araçlarını engellilerin rahat bir şekilde kullanabileceğini belirten Abiş, “Yeni araçlar durağa yanaştığında yan yatabiliyor ve körüklüdür. Bundan dolayı hem engelliler hem de çocuk arabaları rahatlıkla binebileceği şekilde dizayn edilmiştir.” dedi.

‘Belediye otobüsünün girmediği cadde kalmayacak’

Kent merkezinde birçok noktada  belediyeye ait toplu taşıma aracının bulunmadığını dile getiren Abiş, yapacakları çalışmayla toplu taşıma aracının girmediği cadde ve sokağın kalmayacağını kaydetti. Kent merkezinde trafik konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Abiş, “Özellikle Ofis civarında toplu taşıma için transit yollar belirleyeceğiz ve o bölgede bir düzenleme yapacağız. Bu düzenleme için teknik altyapılar yapıldıktan sonra Diyarbakır’da toplu taşıma konusunda iddialı bir şekilde halkımıza düzenli hizmet vereceğiz.” şeklinde konuştu. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.