Dış Ticaret ve Lojistik Zirvesi

Dış Ticaret ve Lojistik Zirvesi

GaziantepÜniversitesi Ekonomi Topluluğu Ticari İletişim Ve Lojistik Kolunun organizasyonunda Gaziantep Üniversitesi,  Lojistik Derneği (LODER) ve  Demiryolu...

GaziantepÜniversitesi Ekonomi Topluluğu Ticari İletişim Ve Lojistik Kolunun organizasyonunda Gaziantep Üniversitesi,  Lojistik Derneği (LODER) ve  Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD)? nin işbirliğiyle ? Dış Ticaret ve Lojistik Zirvesi" düzenlendi.

31 Mart 2011 ve 01 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmalarında söz alan Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf AKAN 2010 yılı itibariyle Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gerçekleştirilen ihracat toplamının 4.6 milyar dolar olduğunu ve bu rakamın 3.5 milyar dolarının Gaziantep? e it olduğunu belirterek 1100 Gaziantep? li ihracatçı firmanın bu başarısının kendileri açısından sevindirici bir durum olduğunu ifade etti.

Lojistik Derneği adına açılış konuşması yapan LODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mehmet TANYAŞ ise Ticaret ve Lojistiğin kardeş olduğunu vurgulayarak Lojistik adına ülkemizde daha yapılacak çok şey olduğunu belirterek LODER olarak bu çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÖZ ise yaptığı açılış konuşmasında Türkiye? de demiryolu taşımacılığı ile ilgili çok güzel gelişmeler olduğunu ve son 10 yıl büyük ilerlemeler olduğunu belirterek, Demiryolu Taşımacılığı Derneği olarak lojistikte hem çevre hem de maliyetler açısından demiryolu kullanımının arttırılması için çalıştıklarını ifade etti.

Zirvenin açılış konuşmalarından Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÖZ ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet ASLAN? ın konuşmacı olarak katıldığı ilk oturuma geçildi. Mehmet ASLAN konuşmasında komşu ülkelerle yapılan Dış Ticaretin hacminin daha da arttırılması gerektiğini söyleyerek konunun önemini vurguladı. İbrahim ÖZ ise Türkiye? de demiryolu taşımacılığındaki gelişmeleri aktararak yeni kurulacak ve dış ticaret açısından önemi büyük olacak olan hatlar hakkında yapılan çalışmaları aktarırken, demiryolu taşımacılığının payının da artacağını ve özellikle Çin? le demiryolu yatırımı konusunda yapılan anlaşmanın dış ticaret ve lojistik açısından önemine değindi.

İkinci gün oturumlarına katılan LODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Mehmet TANYAŞ ?Uluslar arası Rekabette Tedarik Zincirinin Önemi?, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Dış Ticaret Program Başkanı Yrd. Doç.Dr. Emine KOBAN ?Dış Ticarette ve Lojistikte Gümrük Uygulamaları?, İ.T.Ü. Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr Murt BASKAK ?Yeşil Lojistik?, LODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Engin KOBAN ?Lojistik Hizmet Kalitesinin Önemi ve Müşteri Memnuniyeti Üzerine Etkisi? ve son olarak LODER Yönetim Kurulu Üyesi Osman CİRCİ ?Uluslararası Taşımacılıkta Bilişim Sistemlerinin Rolü? konularında katılımcılarla paylaşımlarda bulundular. 

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf AKAN, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Dış Ticaret Program Başkanı Yrd. Doç.Dr. Emine KOBAN'a,   bir plaket takdim etti.  

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.