Dinçer Çelik, TEMSA'nın gelecek vizyonunu anlattı

Dinçer Çelik, TEMSA'nın gelecek vizyonunu anlattı

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik; “Yarının Kurulması-Hedef 2023” temasıyla organize edilen Forum İstanbul 2017 kapsamında, “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ TASARLARKEN; İHRACATTA ATILIM YILI” başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, 4 - 5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul Swissotel the Bosphorus’ta, moderatörlüğünü Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz’un yaptığı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Türk Eximbank Genel Müdür Vekili Adnan Yıldırım’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Yarının Kurulması - Hedef 2023” temasıyla gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın onur konuğu olarak katıldığı Forum İstanbul 2017’de şirketin “akıllı” araçlar geliştirme süreçleri kapsamında gelecek vizyonunu, ihracat potansiyelini ve ürün portföyündeki gelişmeleri anlattı.

İnovalig tesciliyle Türkiye’nin inovasyon öncüsü

Açılış konuşmasını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yaptığı “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ TASARLARKEN; İHRACATTA ATILIM YILI” başlıklı oturumda konuşan Çelik, TEMSA’nın Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 5’inci İnovasyon Haftası kapsamında düzenlediği İnovalig Ödülleri’nde, “İnovasyon Kaynakları” kategorisinde birincilik ödülü kazandığını belirtti ve ekledi: “TEMSA, geleceğin kentsel ihtiyaçları doğrultusunda teknoloji geliştirip ihraç etmeye devam ediyor. “Akıllı Şehir” kavramına doğru evrilen süreçte “Smart Mobility” platformuyla ülkemiz için fark yaratmaya odaklandık. Türkiye’nin ilk akıllı otobüsü Avenue IBUS’ı; elektrikli araçlarımız MD9 electriCITY ve Avenue EV izledi. Yeni bir elektrikli araç geliştirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Teknolojisini daha da geliştirdiğimiz Avenue IBUS’ı geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi bünyesindeki TechnoPark’a teslim ettik. Dünya çapındaki trendleri yakından takip ediyoruz. 2018 dördüncü çeyreğinde TEMSA, Fabrika içi sürüşler ile tam otonom araçları hayata geçirmeye başlayacak.”

2016 Ekim’inde açılışı gerçekleştirilen Maker Lab’a da değinen Çelik, TEMSA’nın geleceğin dijital ulaşım standartlarını şekillendirdiğini aktardı: “Smart Mobility programları TEMSA Maker Laboratuvarı’nda filizlenecek. Yenilikçi teknolojik denemeleri tamamen kendimize ait olan ve kendimiz yaşatacağımız TEMSA Maker Laboratuvarı’nda gerçekleştiriyoruz. Bu adım sadece TEMSA ailesi için değil, ülkemiz için de gurur kaynağı.”

Ürün lideri TEMSA, ihracatta da sınırları aşıyor: TEMSA araçları 66 ülkede

TEMSA’nın her segmente uygun ürünleri de içeren geniş bir ürün gamına sahip olduğunu belirten Çelik, şirketin “Ürün Lideri” kimliğini de geliştirerek koruyacağını belirtti: “Şehirlerarası ve şehir içi ulaşımın farklı ihtiyaçlarına çözümler sunan geniş bir ürün gamımız var. TEMSA, son üç yıl içinde tam 20 farklı ürün geliştirdi. Çeşitli düzeylerde taşıma kapasiteleri ile toplu taşımanın her türlü ihtiyacına konfor, güvenlik ve yenilikçiliği temel alarak cevap veriyoruz. Bu üretim gücümüz sayesinde otobüste de pazar lideriyiz. 2016’da ülkemizde toplam 5 bin 654 otobüs üretildi. Bunların 1765’i TEMSA. 2016’da 900 milyon TL’lik satış cirosu ve 128 milyon Dolar’lık ihracat cirosuna ulaştık. %31’lik Pazar payımızla Türkiye’de toplu taşımanın belkemiğiyiz.”

İhracatta da erişilmesi güç bir seviyeye ulaştıklarını belirten Çelik, TEMSA’nın artık bir dünya markası olduğunu ifade etti: “Dünya çapında toplam 66 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Avrupa ve Amerika yollarında her geçen gün daha fazla aracımız yola çıkıyor, çünkü TEMSA alan yine TEMSA tercih ediyor. 2017 içinde Fransa’da 5 bininci ve Amerika’da bininci aracımız yola çıkmış olacak. Yurt dışındaki müşterilerimizle geleceğe yönelik güçlü temaslar geliştirdik. Fransa’da birçok şehri kapsayan bir Road Show ile araçlarımızı müşterilerimizle buluşturduk. Dünyanın teknoloji merkezi sayılan Amerika’daki Silikon Vadisi’nde ileri teknoloji ve internet şirketleri Facebook, Google, Yahoo, TESLA ve Netflix’in personelini TEMSA taşıyor.

forum-oturum.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.