"Dijital takograf zorunluluğu iptal edilmeli"

"Dijital takograf zorunluluğu iptal edilmeli"

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren otobüs ve kamyonlardaki dijital takograflardan veri indirme ve bu verilerin bakanlığa gönderimi zorunlu oldu. Alt yapı yetersizliğini ifade eden sektör mensupları ise uygulamanın iptalini istiyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Evden Eve Nakliyeciler Derneği Genel Sekreteri Ercan Karakurt,  "Türkiye'de henüz taşıma kanunu, çalışma kanunu, yeterli seviyede uygulanmayıp, hala eski düzen çalışma şartlarında nakliye yapılırken, bu kanunlar meslektaşlarımızı zor olan çalışma şartlarında daha da zora sokacaktır. Bu kanunların uygulamaya konulması için ilk önce (K) plaka uygulamasına geçerek mevcut olan araçların plaka tahsisiyle sınırlanması gerekir. Daha sonra Kilometre fiyat uygulamasına geçerek karayolu taşıma yapan araçların gelir düzeyini yükseltilmedir. İyileştirmeler yapılmadan, ben yaptım oldu diyerek böyle absürt düzenlemelerle zaten ayakta durmakta güçlük çeken yüzbinlerce esnafı iyice zora soktular. Türkiye kara taşımacıları esnafı olarak bu çıkan veri indirme ve bilgilendirme kanununun geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi.

ercan-karakurt-tamer-dincsahin.jpg

Evden Eve Nakliyeciler Derneği Genel Sekreteri Ercan Karakurt, (solda) önceki dönem Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanlarından Tamer Dinçşahin ile birlikte. 

HATADAN DÖNÜLMELİ

Uygulamanın sektörü düzene sokmaktan ziyade resmen baltaladığının altını çizen Ercan Karakurt, şöyle devam etti: "Türkiye ekonomisinin neredeyse yüzde 25'in tek başına sırtlayan kara taşımacılık sektörüne yapılan bu bir cezadır. Türkiye nüfusunun nerdeyse yüzde 30'una tekabül eden bu sektör çalışanlarına yapılan zulümden başka birşey değildir. Yapılan uygulama tabiri caizse ben artık trafik cezalarıyla yetinemiyorum ayrıca her ay düzenli ceza keseceğim anlamına gelen bir zulümdür. Ben bunu bir hata olarak değerlendirmek istiyorum ve yetkililerinde biran evvel bu hatadan dönmesini arzu ediyorum."

KAYNAK: ULAŞIMGAZETESİ.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum