Dijital lojistik girişimi “yolda” hızla büyüyor

Dijital lojistik girişimi “yolda” hızla büyüyor

İşletmelere parsiyel taşıma hizmeti sunan ve lojistik operasyon süreçlerini dijitalleştirerek, taşıma sürecinde otomasyon ile kaliteli bir deneyim yaşatan ‘yolda’, kuruluş sürecini takiben ilk yatırım turunu 830.000 US$ ile tamamladı.

Collective Spark liderliğindeki yatırım turuna yurt dışından ve Türkiye’den birçok tanınmış melek yatırımcı katıldı. İsmi açıklanan yatırımcılar arasında iyzico kurucusu Barbaros Özbuğutu, Runtastic kurucusu Florian Gschwandtner, N26 ve iyzico yatırımcılarından Marcus Mosen, SumUp ve Payworks gibi başarılı startup’lara yatırım yapan Stefan Kalteis’da var.

yolda, Dijital Lojistik Operatörü

İstanbul’dan 80 il ve 922 ilçeye taşıma operasyonları için hizmet veren yolda, yatırım ile birlikte ekibini büyütmeyi, yeni nesil teknolojiler geliştirerek otomasyon ve operasyonel verimliliği arttırmayı hedefliyor.

Volkan Özkan ve C. Murad Özsert tarafından kurulan yolda, geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlamasıyla beraber taşıma yapmak isteyen şirketlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kurucular yolda’yı; “Dijital Lojistik Operatörü” olarak tanımlıyor. Lojistik operasyon süreçlerini iyileştirmeyi hedeflediklerini belirten kurucular, geliştirdikleri teknolojilerle ve çözümlerle sektörde dijitalleşmeye öncülük etmek istiyorlar.

yolda’nın geliştirdiği akıllı kapasite yönetimi sayesinde parsiyel taşımalar minimum aktarma ile yönetiliyor. Dolayısıyla hem hasar oranları ve maliyet düşüyor hem de teslimat süreleri optimize ediliyor.

yolda’nın birçok yerel nakliyeci ve lojistik şirketi ile anlaşması olduğundan, KOBİ ve kurumsal işletmeler tek platform üzerinden birden fazla farklı taşıma talebine anlık cevap alabiliyor. Şirketler ayrıca kontrol paneli üzerinden taşımalarını takip edebiliyor ve yolda’nın sunduğu detaylı raporlama hizmetiyle lojistik operasyon performanslarını ölçebiliyorlar.

yolda_invesment_big.jpg

atil-erken-002.jpgCollective Spark Kurucu Ortağı Atıl Erken’den Açıklama

Collective Spark Fonu kurucu ortaklarından Atıl Erken, “yolda’nın pazar yeri hizmeti, parsiyel ve diğer tip taşıma konularına yaratıcı bir çözüm sunuyor ve bu çözümün lojistik sektörünün dijitalleşmesi yönünde önemli bir adım olacağına inanıyoruz. Bu alanda ciddi tecrübesi olan kurucu ekip ile fikir aşamasından beri temas halindeyiz ve bu yatırım turunda kendini kanıtlamış melek yatırımcılara önderlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye’yi takiben yurt dışında büyüme amacı olan yolda, ikinci fonumuzdaki dokuzuncu yatırımımız. Güçlü potansiyeli olan girişimcileri, Collective Spark olarak desteklemeye devam edeceğiz” görüşünü paylaştı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.