DHL Express’ten iki önemli atama

DHL Express’ten iki önemli atama

DHL Express Türkiye, Yaşam Bilimi ve Sağlık Hizmetleri İş Geliştirme Müdürü olarak Hasan Hamzaoğlu’nu, Yer Operasyonları Müdürü olarak ise Neslihan Gür Teğmen’i göreve getirdi.

Uluslararası lojistik ve hızlı hava taşımacılık sektörü lideri DHL Express Türkiye, biyolojik örneklerin acil gönderimi, ilaç ve tıbbi cihazların iletilmesi alanında hizmet verdiği Yaşam Bilimi ve Sağlık sektörüne olan odağını artırıyor. Bu doğrultuda sektöre yönelik hizmetlerini ve ekibini genişletmeye devam eden DHL Express, Hasan Hamzaoğlu’nun Eylül itibariyle Yaşam Bilimi ve Sağlık Hizmetleri İş Geliştirme Müdürü olarak görev yapmaya başladığını duyurdu.

2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya bölümünden mezun olan ve ardından Bahçeşehir Üniversitesi MBA programını yüksek onur derecesiyle tamamlayan Hamzaoğlu, profesyonel kariyerine, bitirme projesin de ele aldığı İlaç Sektöründe İlişki Yönetimi ve Doğrudan Pazarlama alanında başladı. 2008’de Abdi İbrahim’de ve 2009 yılında Lundbeck ilaç şirketlerinde satış pozisyonlarında görev aldı. Ardından 2011 yılında teknoloji ve danışmanlık şirketi Cegedim’de Satış Yöneticisi olarak görev alan Hamzaoğlu burada 2012 yılında Proje Müdürü ve 2013’te İş Birimi Müdürü rollerini üstlendi. Hamzaoğlu Eylül ayı itibariyle DHL Express’te görev alıyor.

YER OPERASYONLARINDA İLK KADIN YÖNETİCİ
Nisan ayı itibariyle DHL Express Türkiye Yer Operasyonları Müdürü olarak atanan ve bu pozisyonda görev yapan ilk kadın yönetici olan Neslihan Gür Teğmen, Türkiye’deki 12 hizmet merkezi ile bu hizmet merkezlerinde çalışan 301 kişilik ekip tarafından gerçekleştirilen dağıtım-toplama faaliyetlerinden sorumlu olarak görev yapıyor.

2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümününden mezun olan Neslihan Gür Teğmen, profesyonel kariyerine Çelebi Hava Servisi'nde Uçak Operasyon bölümünde başladı. 2004 yılında DHL’de Gümrük Hizmetleri departmanında işe başlayan Gür Teğmen, bir yıl içinde Operasyonel Performans Analisti olarak atandı. 2005-2009 yılları arasında Operasyon Geliştirme departmanında operasyon programları, süreç geliştirme, mühendislik ve proje uzmanı olarak farklı roller üstlenen Gür Teğmen, 2009 yılında Operasyon Geliştirme Müdürü olarak atandı. Bu görevinde Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı Operasyon Merkezleri gibi projelerinin tasarım, süreç yönetimi ve işgücü planlaması konularında görev aldı.

DHL Express Türkiye’nin orta ve üst düzey yönetim kadrolarında yüzde 50 oranında kadın çalışan bulunuyor. IT ve operasyon gibi erkek ağırlıklı departmanlardaki kadın çalışan sayısının artırılması hedeflenirken, bu çalışmalar farklı projeler ile de destekleniyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.