DGC Lojistik, e-ticarette yüzde 300 büyüdü

DGC Lojistik, e-ticarette yüzde 300 büyüdü

DGC Lojistik Genel Müdürü Onur Gökçe Doğaç, özellikle e-ticaret satışlarında planlanan büyümenin çok erkene çekildiğine vurgulayarak, “Bizler de bu ani ivme ile büyüme hızımızı artırdık. E-ticaret operasyonumuz yüzde 300 büyüme sağladı" dedi.

DGC Lojistik Genel Müdürü Onur Gökçe Doğaç, pandemi dönemi hiç beklenmeyen davranışları beraberinde getirdiğini, özellikle e-ticaret satışlarında planlanan büyümenin çok erkene çekildiğine vurgulayarak, “Bizler de bu ani ivme ile büyüme hızımızı artırdık. E-ticaret operasyonumuz yüzde 300 büyüme sağladı. Ancak bunu büyük mutluluk ile karşılamadık, sağlık ve huzur her şeyden çok daha önemli.” dedi.

DGC Lojistik olarak müşterilerinize hangi hizmetleri vermektesiniz ?

Hizmetlerimizi ana başlıklar altında B2B ve B2C Depolama, Sipariş Yönetimi, Yurtiçi Nakliye, Kargo Desteği, İade Yönetimi olarak belirtebilirim.

Müşteri memnuniyetini sağlamak için nasıl bir strateji uyguluyorsunuz ?

Yönetim kadrosu olarak müşteri tarafında uzun yıllar çalıştığımız için yüksek bilgi birikim ve empati yeteneği ile müşteriden daha önce aksiyon alarak ve bu güveni müşterimize vererek yüksek memnuniyet sağlıyoruz.

Müşterilerinize kendi depolama faaliyetleri için nasıl bir hizmet veriyorsunuz ?

Müşterilerin kendi depolama faaliyetleri için danışmanlık ve yerinde operasyon hizmeti verebiliyoruz.

Pandemi döneminde sektörünüz ve siz nasıl etkilendiniz? Bundan sonraki süreçten beklentiniz nedir?

Pandemi dönemi hiç beklenmeyen davranışları beraberinde getirdiği gibi özellikle e-ticaret satışlarında planlanan büyümeyi çok erkene çekti. Bizler de bu ani ivme ile büyüme hızımızı arttırdık e-ticaret operasyonumuz yüzde 300 büyüme sağladı ancak bunu büyük mutluluk ile karşılamadık, sağlık ve huzur her şeyden çok daha önemli, çalışanlarımız ve tüm insanlık zor bir dönemden geçti.

Bundan sonra e-ticaret operasyonları daha kararlı bir şekilde daha stabil bir hızla artarak devam edecek, biz de 2022'de operasyonlarımızı büyümek üzerine kurguladık.

Ancak pandemi sonrası büyüyen e-ticaret pazarı ile birlikte çok fazla girişimci gözlemliyoruz, mutlaka fizibilite ve kısa-orta-uzun vade stratejiler çalışarak başlamalarını, riskleri iyi hesaplamalarını önerebilirim.

Yürüttüğünüz e-ticaret operasyonlarının adımlarını bize detaylıca anlatabilir misiniz ? Sağladığınız başarıyı bu adımlara mı borçlusunuz ?

E-ticaret operasyonlarımızı mal kabul, kalite kontrol, stok yönetimi, sipariş yönetimi, paketleme, kargolama ve iade yönetimi olarak özetleyebiliriz. E-ticaret depo operasyonları klasik depo operasyonlarına göre çok daha zordur. DGC Lojistik olarak yüzde 100'e yakın stok doğruluğu ve sürdürülebilir performansımızı sıkı iş takibi ve raporlamalar ile sağlayabiliyoruz.

Kullandığımız WMS Yazılımı (Depo Yönetim Sistemi) kabiliyetleri (entegrasyon ve proje geliştirme başarısı) ve uyguladığımız iade prosedürleri (doğru kalite kontrol ve iadeyi çok hızlı satışa döndürme) bizim fark yarattığımız operasyon alanlardır, anlattığım tüm adımları doğru ve zamanında uygulayarak sürdürülebilir bir başarı sağlayabiliyoruz.

Başarımızın anahtarlarını bizler için; yüksek bilgi-tecrübe, wms altyapımız, huzurlu ve mutlu ekip arkadaşları, şeffaf yönetim ve müşterilerimiz için ise optimum performans ve maliyet olarak belirtebilirim.

KAYNAK: MALLREPORT

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.