Dev yatırım: Sarıkamış- Karakurt- Horasan karayolu

Dev yatırım: Sarıkamış- Karakurt- Horasan karayolu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans ile açılışını gerçekleştirdiği Sarıkamış- Karakurt- Horasan karayolu, bulunduğu stratejik konum ve son model yapım tekniği ile gerek bölgeye gerekse ülkeye önemli avantajlar sağlayacak.

3 yıl önce Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının himayelerinde Karayolları Bölge Müdürlüklerinin ortak çalışmaları ile yapımına başlanan yol, bölge için büyük önem arz eden Karakurt Barajının su tutması ile birlikte hızlandırıldı. Yaklaşık 800 milyon liraya mal olan yol, hem Erzurum-Kars arasındaki yolun güveliğini sağlayacak hem de Türkiye için oldukça önemli olan Nahçıvan-Azerbaycan arasındaki ticaret yolunun açılmasıyla, uluslararası bağlantı yolu olacak.

Horasan Belediye Başkanı Hüseyin Sağlam ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Şuan Azerbaycan'da savaş bitti. Nahcivan'a insanların gitmesi için Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden dönüyorlardı. Şimdi bu yol trafiği de artmaya başladı. Artık insanlar için hem kilometre olarak hem de konfor olarak çok daha avantajlı bir yol güzergâhı oluştu. Doğuya yapılan en büyük yatırımdır benim gözümde. Çünkü bu yol sadece bir yol değil, iki dünyanın bağlantısıdır. Doğu ve Batının bağlanmasında ki en önemli yoldur. Bu yol ile bu bağlantı inşa edildi. Nahçivan koridoru açılınca bu yolunda bir pencere olduğunu daha iyi anlayacağız. Türki Cumhuriyetlere kullanımda kullanılacak tek yol burası olacak. Bu devasa yatırım hem ilçemize hem Erzurum'a hem Kars'a büyük imkanlar sunacak."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.