Dev firmanın lojistik deposundan 250 TV'yi el altından sattılar

Dev firmanın lojistik deposundan 250 TV'yi el altından sattılar

Türkiye'nin en büyük lojistik firmalarından birinde ilginç bir ‘hırsızlık’ olayının yaşandığı ortaya çıktı. Şirkette forklift operatörü olarak çalışan Burak Ç., depoda bulunan 250 televizyonu el altından sattı.

Türkiye’nin dev lojistik firmalarından biri olan Barsan Global Lojistik AŞ’de ilginç bir ‘hırsızlık’ olayının yaşandığı ortaya çıktı. Şirkette forklift operatörü olarak çalışan Burak Ç., depoda bulunan 250 televizyonu el altında sattı.Caner A. ise, piyasa fiyatının altına aldığı ürünleri internet sitesinde sattı..Ancak durum bir süre sonra ortaya çıktı.Üç sanığa hem hapis hem para cezası verildi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre olay Nisan 2016’da yaşandı. Dosyaya göre, Barsan Lojistik’in Tuzla’daki deposunda forklift operatörü olarak çalışan Burak Ç. (33), internet sitesinde elektronik ev aletleri satan Caner A. (38) ile temasa geçti. İddiaya göre Burak Ç., bu kişiye, elinde çok sayıda LG marka televizyon olduğunu söyledi.

Güvenliğe: ‘Sevkiyat var; bırak kamyon gelsin’

Taraflar arasında yapılan görüşmeler sonrası ‘plan’ hayata geçirildi. Fiyat konusunda da ‘anlaşmaya’ varıldı. İlk ‘sevkiyat’ ise 13 Mart 2016’da yapıldı. Caner A.’nin yönlendirdiği kamyon, Barsan’ın Tuzla’daki deposuna gitti. Şirketin güvenlik görevlisi aracı durdurdu. Ancak bu sırada, iddiaya göre, Burak Ç.’nin “Sevkiyat var. Bırak kamyon gelsin” demesi üzerine kamyon deponun önüne geldi. 150 televizyon araca yüklendi.

Depodan 250 televizyon çalındı

Benzer sevkiyatlar sonraki günler de de birkaç kez yapıldı. Barsan’ın, deposunda tuttuğu 250 kadar televizyon çalınarak el altından satıldı. Caner A. uygun fiyata aldığı ürünleri kendisine ait site üzerinde sattı. Caner A., ürünlerin bir kısmını da Ercan K.’ye (42) toplu olarak sattı.

‘Çalıntı olduğunu bilmiyordum’

Barsan Lojistik’te yaşanan hırsızlık bir süre sonra ortaya çıktı. Şirketin şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri çalınan ürünlerin izini sürdü. Kısa süre içinde üç sanığa da ulaşıldı. Caner A., satın aldığı ürünlerin çalıntı olduğunu bilmediğini öne sürdü. Çalıntı ürünler için Amasya’dan İstanbul’a gelen Ercan K. ise “Televizyonları faturalı bir şekilde aldım. Çalıntı olduğunu bilmiyordum” savunması yaptı. 6 ay kadar tutuklu da kalan Burak Ç. ise hakkındaki suçlamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İstinaf Mahkemesi cezaları onadı

Yapılan yargılama sonrası mahkeme kararını verdi. Mahkeme Burak Ç.’ye 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası, 11 bin 700 lira da adli para cezası verdi. Sanık Caner A.’ya ise 2 yıl 11 ay hapis cezası, 11 bin 250 TL adli para cezası, Ercan K.’ye ise 9 ay hapis cezası 2 bin 700 lira da adli para cezası verildi. Yerel mahkemenin kararı, İstinaf Mahkemesince geçen şubat ayında onandı.

Dinçer GÖKÇE – HALKTV.COM.TR

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.