Dev demiryolu ihalesi QDVC'nin

Dev demiryolu ihalesi QDVC'nin

Katari Diyar ve Vinci İnşaat Projelerinden oluşan QDVC konsorsiyumunun Katar'ın Luseyl bölgesinde inşa edilecek hafif raylı sistem projesiyle ilgili 535 milyon...

Katari Diyar ve Vinci İnşaat Projelerinden oluşan QDVC konsorsiyumunun Katar'ın Luseyl bölgesinde inşa edilecek hafif raylı sistem projesiyle ilgili 535 milyon dolarlık ihaleyi kazandığı bildirildi.

Vinci firmasından yapılan açıklamaya göre dizayn ve inşa ihalesine sekiz yeraltı istasyonu sivil mühendislik işleri, Doha ve ülkenin kuzeyini birbirine bağlayacak viyadük inşaatı, raylı sistem deposu ve atölyesi dahil olacak. Projenin 38 ay sürmesi bekleniyor.

QDVC'nin daha önce de kazı ve sivil mühendislik işlerini yüklendiği kaydedildi. Yeni Luseyl şehrinin 37 km uzunluğunda sahil şeridi olacak ve 19 karma kullanımlı bölgeden oluşacak. Proje tamamlandığında şehirde 200 bin kişi yaşayacak.

Hafif raylı sistem tüm şehre hizmet verecek ve bölgesel taşıma ağına da bağlanacak. Sekiz yeraltı ve 25 yerüstü istasyonundan oluşacak dört hatlı Luseyl hafif raylı sistem projesinin toplam uzunluğu 30 km'yi bulacak.

Raylı sistem projesinin dizaynına Ağustos 2007'de başlanmış ve kazı işlemlerine Mart 2009'da start verilmişti. Tünel inşaatına Mart 2010, yeraltı tüneli inşaatına ise Haziran 2011'de başlandı. Projenin 2016 yılında teslim edilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.