Design Spirit'te Otokar rüzgarı

Design Spirit'te Otokar rüzgarı

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, otomotiv sektöründeki başarılarının yanında araçlarıyla endüstriyel tasarımcıların da gözdesi olmaya devam...

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, otomotiv sektöründeki başarılarının yanında araçlarıyla endüstriyel tasarımcıların da gözdesi olmaya devam ediyor. Otokar’ın KENT 290LF otobüsü, Dream Design Factory ve Endüstri Tasarımcıları Meslek Kuruluşu İstanbul Şubesi’nin birlikte organize ettiği Design Spirit İstanbul Sergisi için sergilenmek üzere seçildi. İstanbul 2010 Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, 2 – 30 Nisan 2010 tarihleri arasında İstanbul Hasköy’deki Eski Şapka Fabrikası’nda düzenlenen Design Spirit İstanbul Sergisi’nde, Otokar’ın tasarımında Türk imzası bulunan Kent 290 LF aracı da sergileniyor. Etkinlikte, İstanbul’dan ilham alan 40 yaş altındaki 40 genç Türk endüstri tasarımcısının 40 ürünü yer alıyor. Sergi, ana konsepti itibariyle İstanbul’un “tasarım merkezi” olmasına da hizmet ediyor.

KENT 290 LF’nin endüstriyel tasarım ekibi şu isimlerden oluşuyor: Bülent Özkurt, Erhan Kaynak, N. Tolga Kaya, Haluk Özel, Arzu H. Toker, Kayhan Kaya ve İsmail Tepebaşı.

 

Kent 290 LF’nin tasarım özellikleri

 

KENT 290 LF, alçak tabanlı basamaksız yapısı, kolay yolcu iniş-biniş avantajı ve yana yatma özelliğiyle hareket engelli, yaşlı ve çocuklu yolculara güvenli ve konforlu seyahat imkanı sağlamak amacıyla tasarlandı. Araç, hafif ve güçlü gövde yapısıyla hem en fazla yolcu taşımayı hem de düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor. Geniş iç yapısı, konforlu ve modern iç tasarımı ile yolculara keyifli seyahat imkanı veren KENT 290 LF, dayanıklılığı, hızlı ve kolay servis edilebilir yapısıyla da toplu taşıma filolarının verimliliğini destekliyor. Araç aynı zamanda Türkiye ve Avrupa’da geçerli zorunlu regülasyonların üzerinde, EEV emisyon seviyesini sağlayan motoruyla da çevreyi koruyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.