Denizde tehlikeli madde taşıyanlara güvenlik danışmanı zorunluluğu

Denizde tehlikeli madde taşıyanlara güvenlik danışmanı zorunluluğu

"Tehlikeli Maddelerin Deniz Yoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliği bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğü girdi. Yönetmelik kurallarına uymayanlar...

"Tehlikeli Maddelerin Deniz Yoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliği bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğü girdi. Yönetmelik kurallarına uymayanlar ile teknik şartları yerine getirmeyenlere bin ile 75 bin lira arasında değişen idari para cezası verilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının "Tehlikeli Maddelerin Deniz Yoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.Yönetmeliğe göre, tehlikeli yük taşıyan gemi ve deniz aracı, liman idari sahasına girmeden en az 24 saat önce, liman sahasına girmesine kadarki seyir süresi 24 saatten az olan gemi ve deniz araçları ise kıyı tesisinden kalkışından hemen sonra, yüklerine ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı bildirim belgesini yazılı olarak ilgili liman başkanlığına sunacak.

TESİSE YANAŞMADAN 3 SAAT ÖNCE BİLDİRİM YAPILACAK

Yük ilgilisi, karayolu ve demiryoluyla gelen tehlikeli yükler ile ilgili kıyı tesisine girmeden en az 3 saat önce kıyı tesisine bildirim yapacak.Bildirim yükümlülüğüne uyulmaması veya yapılan bildirimlerin doğru bilgiler içermemesi durumunda, bildirim veren hakkında idari işlem yapılacak ve varsa yanaşma, kalkma, geçiş sırasını kaybedecek.

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANI ZORUNLU

Tehlikeli madde elleçleyenkıyı tesislerinin, tehlikeli madde taşınması kapsamında yapılacak tüm faaliyetlerinde tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmesi veya hizmet almaları zorunlu olacak.Liman idari sahasında ve bitişik limanlar arasında tehlikeli yükler ve tehlikeli atıklar, özel kaplar ve ambalajlar içerisinde, vagonlara ve kamyonlara yüklenmiş olarak ve taşıyan ile taşıtan tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınmak kaydıyla bu işlere tahsisli yolcusuz gemi ve deniz araçları ile taşınacak. Bu taşıma, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nce belirlenen usul ve esaslara göre ve ilgili liman başkanlığınca uygun görülen saatlerde yapılacak.

KASTİ İHLALLERDE CEZA YÜZDE 100 ARTACAK!

Yönetmelik hükümlerinin ihlali durumunda, bin ile 75 bin lira arasında değişen idari para cezaları verilecek. Can, mal, çevre ve seyir emniyetini ciddi olarak tehdit ettiği belirlenen veya kasti ihlaller için ceza miktarları yüzde 100 artırılacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.