Denizcilik sektörüne ‘mükemmeliyet merkezleri’ geliyor

Denizcilik sektörüne ‘mükemmeliyet merkezleri’ geliyor

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İSDER) ile Liman-İş Sendikası, makine teknolojileri ve denizcilik sektöründe mesleki yeterliliğe ilişkin "mükemmeliyet merkezleri" kuracak.

İSDER ve Liman-İş Sendikasının birlikte hibe faydalanıcısı olduğu proje kapsamında, Ankara merkez olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde mükemmeliyet merkezleri kurulacak. Proje çerçevesinde mükemmeliyet merkezinin Ankara'da gelecek yıl kurulması planlanıyor. Merkez, barındıracağı çevrim içi eğitim olanakları sayesinde ülke çapında hizmet kapasitesine sahip olacak. Avrupa Taşımacılar Birliği Federasyonunun (ETF) iştirakçisi olduğu projede, meslek lisesi öğretmenlerinin eğitilmesi konusunda diğer iştirakçi limanlar ile ortak çalışmalar yapılacak. Proje kapsamında Avrupa Birliği nezdindeki ülkelerle de iş birliğine gidilecek, 175 öğretmenin katılımıyla ihtiyaç analizi gerçekleştirilecek.

‘MESLEK LİSELERİNE TÜM SEKTÖRLERİN İHTİYACI VAR’

İSDER Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karataş, projenin en temel çıktısının makine teknolojileri ve denizcilik alanında son gelişmeleri takip eden "Mesleki Yeterlilik Geliştirme Sektörel Merkezi"nin kurulması olacağını söyledi. Karataş, "Projeyle gayemiz, mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencilerimizin niteliğini artırıp, gelişimini sağlayarak, nitelikli çalışanlar yetiştirmek ve sanayimize katkı sağlamak." dedi. Mesleki ve teknik Anadolu liselerine tüm sektörlerin ihtiyacı olduğunu vurgulayan Karataş, ithal ve ihraç mallarının yaklaşık yüzde 90'ının deniz yoluyla taşındığını ve limanlardan geçtiğini, bu nedenle paydaşları Liman-İş Sendikası ile yürütecekleri projeyle ihracatın ve ithalatın belkemiğini oluşturan limanlarda kullanılan makine ve teknolojilerini mercek altına aldıklarını anlattı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.