Deniz uçağıyla ilk uçuş 2 Ocak’ta

Deniz uçağıyla ilk uçuş 2 Ocak’ta

Seabird  Havayolları’nın Kocaeli-İstanbul(Haliç) arasında deniz uçakları ile gerçekleştireceği uçuşlar 2 Ocak’ta başlayacak; tarifeli seferlerin...

Deniz uçağıyla ilk uçuş 2 Ocak’taSeabird  Havayolları’nın Kocaeli-İstanbul(Haliç) arasında deniz uçakları ile gerçekleştireceği uçuşlar 2 Ocak’ta başlayacak; tarifeli seferlerin biletleri yarın satışa sunulacak. Uçuşlar; Kanada yapımı De Havilland DHC-6 Twin Otter tipi 18 kişi kapasiteli deniz uçakları ile gerçekleştirilecek. Uçaklar, muhtemelen Sekapark alanından kalkıp 22 dakikada Haliç’e inecek.

Türkiye’de deniz-kara entegre havayolu taşımacılığını hayata geçiren ilk havayolu olan Seabird Havayolları;  karayolu ile 2.5 saat süren yolculuğu deniz uçağı ile 22 dakikada Kocaeli’yi İstanbul’a bağlayacak ve böylelikle bu noktalar arasında seyahat eden işadamlarının ve diğer tüm yolcuların bölgeye çok daha kısa zamanda ulaşımlarını sağlayacak.

Seabird Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, dün Sekapark Palmiye Kafe’de düzenlediği basın toplantısında, Kocaeli-Haliç uçuşlarının Türk Havacılığı ve deniz-kara entegre hava ulaşımında, Bursa-Haliç projesinden sonra önemli bir diğer model olacağını söyledi. Arusan, “Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun davetiyle İzmit’e uçtuk. Demo seferimizi yaptık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deniz-hava taşımacılığına önem veren bir belediye ve onların bize vermiş olduğu altyapı desteği ile çalışmalarımızı tamamladık.” dedi.

HIZLI ULAŞIM

Kocaeli bölgesinde, yerli ve yabancı bir çok önemli sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiğini belirten Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Arusan, proje kapsamında, bölge kuruluşlarına zamandan tasarruf, farklı ve hızlı ulaşım alternatifi sunarak Türkiye’nin bu yeni taşımacılık modeli ile tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Arsun, Kocaeli’yi Avrupa’ya bağlayacak proje için ilk adımı Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile attıklarını, Sekapark içinde bulunan Terminal binasının hazırlandığını ilk uçuşların 2 Ocak’ta yapılacağını, bilet satışına da internet üzerinden bugün başlayacağını açıkladı. Arsun, deniz-hava uçuşları ile şu bilgileri verdi: “Fiyatlarımızı bazı ayrıcalıklar nedeniyle, 3 kategori olarak belirledik. 97 TL’den başlayan fiyatlarımızın en pahalısı 157 TL olacak. Seferlerimiz bu dönemde 07.00-16.45 saatleri arasında olacak, yaz aylarında saatler ileriye çekilecek, Ancak sefer saatlerimiz bugün belli olacak, gece uçuşları olmayacak. İlgi olması halinde öğlen saatlerinde sefer konulabilecek. Haftanın 5 gün seferler yapılacak gene Kocaelililerin ilgi göstermesi halinde hafta sonlarında sefer koyabiliriz. Yaz sezonunda Sapanca Gölü değerlendirilebilir. Kocaelililer sahip çıkarsa tatil beldelerine de uçuş yapabiliriz.”

Türk şirketi olduklarını, Kanadalı ortakları olduğunu açıklayan Arsusan, Büyükşehir Belediyesi’nden ihale yoluyla 3 yıllık kiralama yaptıklarını belirtti, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne altyapı katkıları için teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat’ta Sivil havacılığın Türkiye’de yaygınlaştırılması için Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti, uçuşların duyurulması için basın mensuplarından destek istedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.