Deniz kirliliğine karşı Bakanlık çalışması

Deniz kirliliğine karşı Bakanlık çalışması

 Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi'ni 2013'te tamamlamayı planlayan Bakanlığın hedefinde, balıkçılık...

 

Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi'ni 2013'te tamamlamayı planlayan Bakanlığın hedefinde, balıkçılık yönetiminin sürdürülebilirliğinin sağlanması da var.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin kıyı ve denizlerindeki kirliliği önlemek için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Bakanlık, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) uygulayıcı ortaklığıyla Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle hayata geçireceği Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi'ni 2013'te tamamlayacak. Sürdürülebilir bir balıkçılık yönetimi sağlamayı da hedefleyen Bakanlık, Deniz ve Kıyı Koruma Alanlarının daha etkin kullanımını sağlayarak yerel teşkilatlarda kapasite artırımını sağlayacak.

-'Ekoköy' kurulmalı-

Proje hazırlanırken halkın görüşlerine de başvurulduğu belirtilerek, öneriler doğrultusunda Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma (ÖÇK) bölgeleri için doğal ürünlerin ekonomik faaliyet olarak değerlendirilmesi ve bu kapsamda bölgede bir ''ekoköy'' oluşturulmasının gündeme gelebileceği bildirildi.

Yıllık ekonomik değerler belirlendi

Proje kapsamındaki ekosistem hizmetlerinin değerlendirilmesi çerçevesinde, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile Foça ve Gökova ÖÇK Bölgeleri'nde üretilen ekonomik değerler belirlendi.

Buna göre; Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın yıllık ekonomik değeri 42 milyon 856 bin 808 dolar, Foça ÖÇK bölgesinin 37 milyon 66 bin 203 dolar ve Gökova ÖÇK Bölgesi için 28 milyon 526 bin 64 dolar olarak tespit edildi.

Zaman

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.