Demre Çayağzı Limanı Temizleniyor

Demre Çayağzı Limanı Temizleniyor

 Liman, Devlet Limanlar Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'ne ait bir römörkor ve bir çamur gemisi tarafından derinleştiriliyor.Çekiciyle Çayağzı...

 

Liman, Devlet Limanlar Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'ne ait bir römörkor ve bir çamur gemisi tarafından derinleştiriliyor.

Çekiciyle Çayağzı Limanı'na getirilen Kazar 3 adlı römörkor, Liman içerisine sabitlendi. Kepçesiyle liman içine dolan ve limanı sığlaştıran kum ve balçıkları alan Kazar 3, balçığı Çamur 7 adlı gemiye boşaltıyor. Günde yaklaşık bin ton çamur ve kum Kazar 3 tarafından deniz dibinden alınarak Çamur 7'ye yükleniyor. Çamur 7 dolduğu zaman açık denize giderek, balçığı boşaltıyor. Kazar 3 ve Çamur 7 gemileri 15 gün boyuna Çayağzı Limanı'nı temizleyecek. Böylece sığlaşan limanın derinliği 3.5 metreye yükselecek. Limandaki temizlik çalışmasını Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve diğer yetkililer gelerek birlikte izleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakamı Karaman turizm açısından önemli bir yere sahip Çayağzı Limanı'nda çalışmaların tamamlanmasıyla, yatların limana daha rahat girebileceklerini söyledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.