Delanchy, elektrikli taşımaya Renault Trucks D Z.E. serisiyle devam ediyor

Delanchy, elektrikli taşımaya Renault Trucks D Z.E. serisiyle devam ediyor

2017'den beri %100 elektrikli Renault Trucks D prototip kamyonu kullanan Delanchy Group, ilk D Z.E. serisi aracını teslim aldı.

Renault Trucks ve Delanchy Group, hava kalitesine gün geçtikçe daha fazla önem veren yük taşımacılığını geliştirmek için elli yıldan uzun süredir birlikte çalışıyor.

Delanchy Group, 2017'den beri Les Halles de Lyon - Paul Bocuse gıda pazarına günlük teslimatlarını %100 elektrikli, 13 tonluk Renault Trucks D prototip kamyon kullanarak gerçekleştiriyor. Teslimatlar, bölge sakinlerinin huzurunu ve rahatını bozmayacak şekilde uygun saatlerde sessiz bir şekilde yürütülüyor.

Renault Trucks gibi Delanchy Group için de şehir merkezlerindeki hava kalitesinin iyileştirilmesi ve küresel CO2 salımlarına karşı adım atılabilmesi için kent içi ulaşımın, hızla elektrikli taşımacılığa geçmesi gerekiyor. Bu nedenle, frigorifik taşımacılıkta uzman Delanchy, Renault Trucks Blainville-sur-Orne (Calvados) tesislerindeki üretim hattından çıkacak 16 tonluk ilk D Z.E. kamyonunun alım kararını verdi.

Delanchy Group Teknik Müdürü Yannig Renault, şu açıklamada bulundu: "Elektrikli taşımacılık alanında kendini işine adamış bir taşımacılık şirketi olarak şehir merkezleri için sıfır salımlı frigorifik teslimat çözümü geliştirilmesine katkıda bulunmak istedik. “%100 elektrikli Renault Trucks D prototip kamyon sayesinde bu teknolojiyi test ettik ve onayladık. Bu aracın hem kullanım hem de bakım koşullarından memnun kaldık.

Çalışanlarımız ve müşterilerimiz de aynı şekilde memnunlar. Bu doğrultuda  Delanchy Group, ilk Renault Trucks D Z.E. serisi kamyonu sipariş ederek elektrikli taşımacılık alanına verdiği önemi ve kararlılığını göstermiş oldu. Bu ikinci elektrikli aracı filomuza katarak taşımacılık çözümlerimize gerçek bir 'enerji çeşitliliği' sağlayacağız."

Delanchy Group, bu yeni, %100 elektrikli aracın Paris ile Lyon arasında yaklaşık 110 kilometrelik güzergahta çalışması konusunda karar aşamasında.

Delanchy Group’un 1000 araçlık filosundaki ilk Renault Trucks D Z.E. kamyon, 340 araçlık dağıtım operasyonları filosuna katılacak.

renault-trucks-blainville-plant-electric-d-ze-delanchy_02.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.