Defender Frankfurt'ta ortaya çıktı

Defender Frankfurt'ta ortaya çıktı

Ağırlıklı olarak askeri amaçlı olarak Otokar tarafından Türkiye’de üretilen Defender’ın ‘DC 100’ adı verilen iki yeni konsepti fuarda dünyaya...

Ağırlıklı olarak askeri amaçlı olarak Otokar tarafından Türkiye’de üretilen Defender’ın ‘DC 100’ adı verilen iki yeni konsepti fuarda dünyaya tanıtıldı. Böylece Land Rover’ın gerek güvenlik standartları gerek motorların çevre normlarına uygun olmaması nedeniyle üretimine son vermesi beklenen ‘Defender’ modelini kolay kolay gözden çıkartmayacağı da ortaya çıkmış oldu.

Land Rover, kendisi için 4x4 sınıfının yaratıcılarından olan Defender’ı tamamen günümüz koşullarında geliştirip 2015 yılında üretimine başlamayı düşünüyor. Bu noktada yeni Defender’ı yine Koç Holding şirketlerinden Otokar’ın üretebileceği konuşulurken, Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Fuarda tanıtılan tamamen konsept bir araç. Yeni Defender’ın üretilip üretilmeyeceğini net olarak bilmiyoruz. Şu an bize söylenen bir durum sözkonusu değil. Ama ilerde böyle bir proje önümüze gelirse tabiki üretiriz. Sonuçta biz uzun yıllardır bu aracı üretiyoruz” dedi.

Emre ÖZPEYNİRCİ-HÜRRİYET 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.